TI lansează primul comutator inductiv diferenţial

by donpedro

LDC0851_PR-graphic_FNL_STexas Instruments (TI) a lansat primul comutator inductiv diferenţial din industrie, cu o arhitectură cu bobină dublă ce compensează automat variaţiile de temperatură şi îmbătrânirea componentelor. LDC0851 detectează prezenţa sau absenţa mate­rialului conductiv prin utilizarea unei simple bobine desenate pe o placă de circuit integrat (PCB).
Această abordare unică permite implementarea economică de comutaţii de înaltă siguranţă pentru o varietate de utilizări, incluzând: butoane, butoane rotative, detecţie închidere/deschidere uşă, dar şi aplicaţii de detecţie viteză şi sens în dispozitive electronice, electrocasnice, echipamente industriale şi de comunicaţii. Pentru informaţii despre noile comutatoare inductive sau pentru a comanda mostre, accesaţi www.ti.com/LDC0851-pr-eu.
LDC0851 oferă o precizie de comutaţie stabilă cu temperatura mai bună de 1 procent din diametrul bobinei senzoriale, înlăturând necesitatea de calibrare pentru producţie şi minimizând variaţiile de la componentă la componentă. Spre deosebire de teh­no­logiile de detecţie alternative, designul fără contact şi fără magnet al LDC0851 este imun la praf, mur­dărie şi alţi factori de mediu, oferind proiec­tanţilor o soluţie sigură şi economică. Dispozitivul se alătură portofoliului distinct al TI de circuite integrate cu detecţie inductivă, ce include şi familia LDC1614 de convertoare multicanal inductanţă-digital.
Arhitectura diferenţială menţine pragul de comutaţie în cazul variaţiilor de temperatură, umidi­tate şi alţi factori de mediu, oferind imunitate la îmbătrânirea componentelor, asigurând perfor­manţe stabile pe termen lung. Dispozitivul poate furniza o precizie de comutaţie mai bună de 1 procent, ceea ce înseamnă o precizie de 10 ori mai mare decât proiectele senzoriale magnetice, reducând necesitatea de calibrare pentru producţie.
Imunitatea dispozitivului la contaminanţi ne-conductivi, cum ar fi ulei, murdărie şi praf, poate ajuta la extinderea duratei de viaţă a produsului şi reducerea costurilor de înlocuire. Soluţia este de asemenea neafectată de câmpurile magnetice de curent continuu, asigurând o operare robustă şi siguranţă într-o plajă largă de medii de lucru.
Utilizarea LDC0851 cu factor de umplere, asigură un consum mediu de curent mai mic de 20µA la 10 eşantioane pe secundă, ceea ce înseamnă de 5 ori mai mic decât soluţiile competitorilor.

Texas Instruments
www.ti.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu