Senzori de înclinare

by donpedro

Aurocon_EA0616_DeschidereSenzorii de înclinare TMM55 sunt caracterizaţi de designul lor compact şi de rigiditate. La fel ca şi cele 4 găuri de montare simple, conectorul tată M12 destinat alimentării şi preluării semnalelor de ieşire asigură flexibilitate când senzorul este montat mecanic.
Cu ajutorul carcaselor de plastic rezistente la influenţa razelor ultraviolete, senzorii de înclinare sunt ideali pentru folosirea în mediul exterior. Informaţiile despre unghiul de înclinare sunt transmise prin intermediul semnalelor de ieşire în curent sau în tensiune. Pentru a asigura nivelul ridicat de precizie, senzorii de înclinare sunt calibraţi încă din fabrică.

TMM55 – senzor dedicat pentru aplicaţii de precizie
Caracteristicile tehnice fac din senzorul de înclinare TMM55 candidatul ideal pentru măsurarea cu precizie a unghiurilor:
Aurocon_EA0616_Senzor-3• carcasă compactă
• game fixe de măsurare, ±10°, ±45°, ±60°
• interfeţe analogice de ieşire, în curent sau în tensiune
• rezoluţie foarte bună, de 0,01°
• carcasă din plastic (ABS) de dimensiuni reduse şi uşor de montat
• clasă de protecţie IP67
• măsurare precisă a unghiului într-o gamă bine definită
• evaluare simplă a semnalului datorată ieşirii analogice
• design compact pentru aplicaţii cu spaţiu restrâns de montare
• poate fi folosit în medii dure de funcţionare datorită încapsulării
sistemelor electronice integrate
• performanţe ridicate fără costuri mari

TMS61 – senzor cu interfaţă activă de măsurare
Senzorul de înclinare unidimensional TMS61 şi senzorul de înclinare bidimensional TMM61 impun noi standarde în ceea ce priveşte dimensiunile, flexibilitatea şi performanţele acestui tip de senzor. Interfaţa CANopen permite adaptarea unui întreg set de parametri, permiţând senzorilor să fie Aurocon_EA0616_Senzor-2integraţi facil în aplicaţiile de măsurare sau monitorizare a unghiului. Noua unealtă portabilă de programare PGT-12-Pro face configurarea senzorilor mult mai facilă. Ca rezultat, utilizatorul este gata de a folosi senzorul din doar câteva clickuri, nemaifiind necesară configurarea senzorului prin intermediul sistemului de control. Caracteristicile tehnice dovedesc încă o dată potenţialul de integrare:
• senzor compact cu game de măsurare de 360° (1 axă) sau de ±90° (2 axe)
• compensare pentru o bună sensibilitate şi suprimare configurabilă a
vibraţiilor
• rezoluţie foarte bună, de 0,01° şi precizie tipică de ±0,1°
• carcasă din plastic (ABS) de dimensiuni reduse şi uşor de montat,
rezistentă la UV
• complet programabil, cu unealta PGT-12-Pro
• semnal fiabil de ieşire cu filtru digital

Sick_EA0316_Aplic-1Aplicaţie – măsurarea înclinării cabinei şi a carcasei unui utilaj de tăiat trunchiuri de copac
Senzorul de înclinare TMS/TMM88 este folosit pentru echilibrarea fiabilă a cabinei manipulatorului unui utilaj dedicat tăierii trunchiurilor de copaci.
Datorită algoritmilor eficienţi de filtrare, necesari suprimării vibraţiilor, şi a designului rigid, senzorul este special pretabil folosirii în medii dure de funcţionare. Precizia mare pe întreaga plajă de măsurare şi stabilitatea termică foarte bună oferă avantaje suplimentare în condiţii dure de funcţionare specifice mediului exterior.

Sick_EA0316_Aplic-3Aplicaţie – echilibrarea unui sistem mobil de irigaţii
Senzorul compact de înclinare TMS/TMM61 este folosit pentru echilibrarea braţelor unui sistem mobil de irigaţii. Datorită senzorului, braţul de irigare poate fi ajustat pentru diverse tipuri de teren agricol.
Spre exemplu, senzorii TMS/TMM61 sunt pretabili pentru echilibrarea perfectă a braţelor de irigare deoarece oferă precizie crescută pe întreaga plajă de măsurare, stabilitate termică excelentă, compensare pentru sensibilitate precum şi suprimarea configurabilă a vibraţiilor.

Sick_EA0316_Aplic-5Aplicaţie – echilibrarea braţului unui excavator
În vederea optimizării rutinei de funcţionare a unui excavator, trebuie furnizate în timp real informaţii despre poziţia absolută a părţilor aflate în mişcare.
Senzorii de înclinare TMS/TMM monito­rizează în mod fiabil poziţia prin măsurarea înclinării braţului excavatorului dar şi a înclinării suporturilor superioare şi respectiv inferioare ale utilajului. Ieşirea analogică în curent sau tensiune este ideală pentru furnizarea informaţiilor în timp real despre poziţia elementelor în mişcare, oferind flexibilitate în proiectarea sistemului de comandă şi control.

Sick_EA0316_Aplic-7Aplicaţie – poziţionarea macaralelor mobile
Pentru a evita apariţia defectelor din cauza supraîncărcărilor sau a rotaţiilor peste limite impuse, la macaralele mobile se folosesc sisteme de detecţie pentru a restricţiona cuplu­rile aferente sarcinilor mecanice manipulate. Senzorul de înclinare cu 2 axe este pretabil pentru echilibrarea automată a macaralei mobile, senzorul oferind compensare în ceea ce priveşte sensibilitatea la măsurare şi suprimarea controlată a vibraţiilor. Versiunea cu 1 axă a senzorului de înclinare TMS monitorizează poziţia braţului macaralei.
Gama de măsurare completă, de 360°, precum şi posibilitatea de ajustare liberă a punctului-origine de măsurare sunt caracteristici ce recomandă acest tip de senzor pentru domeniul macaralelor mobile.

 

COMPEC-lOGOAutor: Mihai Priboianu
Aurocon COMPEC SRL


Distribuitor autorizat SICK: AUROCON COMPEC srl (www.compec.ro)

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu