Microcontrolere Microchip pe 32 de biţi cu criptare hardware pentru aplicaţii IoT

by donpedro

MC1328---CEC1302-hiMicrochip a anunţat lansarea pe piaţă a unui nou microcontroler pe 32 de biţi cu criptare hardware. Criptarea bazată pe hardware a CEC1302 oferă îmbunătăţiri semnificative de performanţă faţă de soluţiile bazate pe firmware. CEC1302 simplifică adăugarea de securitate dispozitivelor pentru IoT (Internetul Lucrurilor), oferind criptare uşor de utilizat şi autentificare pentru o flexibilitate mai mare a programării şi nivele crescute de securitate.
Ameninţările de securitate cresc exponenţial în termeni de frecvenţă, dispozitive ţintă şi cost al atacurilor. CEC1302 permite autentificare pre-pornire a firmware-ului sistemului pentru a asigura că firmware-ul este neatins şi necorupt, prevenind astfel atacurile de securitate. El poate fi de asemenea utilizat pentru autentificarea oricărei actualizări de firmware, protejarea sistemului de programe peri­culoase sau corupere de memorie.
CEC1302 oferă chei private şi flexibilitate de programare cu o singură capsulă de microcontroler plină de funcţii, minimizând riscurile clienţilor. Dispozitivul oferă economii în termeni de energie şi performanţe de executare a aplicaţiilor. Suplimentar, deoarece CEC1302 este un microcontroler pe 32 de biţi complet cu nucleu ARM®Cortex®-M4, se oferă o funcţionalitate de securitate cu un cost suplimentar mic. CEC1302 poate fi utilizat ca şi coprocesor de securitate independent sau poate înlocui un microcontroler existent. Pentru a dezvolta rapid aplicaţii bazate pe CEC1302, puteţi utiliza MikroElektronika CEC1302 Clicker (MIKROE-1970) şi CEC1302 Clicker 2 (MIKROE-1969). Aceste plăci de la MikroElektronika sunt însoţite de setul complet de unelte de dezvoltare pentru microcon­trolere Microchip CEC1302 ARM® Cortex®-M4, incluzând compilatoare, plăci de dezvoltare, programatoare/depanatoare sau seturi de unelte terţe pentru ARM® MCU.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi: www.microchip.com/CEC1302.

Microchip Technology
www.microchip.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu