eSi-ECDSA cryptographic IP de la EnSilica pentru comunicaţii auto Car2x

by donpedro

ENS030EnSilica a lansat eSi-ECDSA cryptographic IP proiectat pentru a ajuta la respectarea cerinţelor de siguranţă a comunicaţiilor în aplicaţii auto Car2Car şi Car2Infrastructure (Car2x), care sunt parte a Sistemelor de Transport Inteligent de astăzi.
eSi-ECDSA cryptographic IP de la EnSilica este complet conform cu standardele IEEE 1609.2 şi ETSI TS 103 97. Aceste standarde definesc nivelele de securitate în protocoalele de comunicaţii Car2x în care algoritmii de criptare sunt uneltele primare utilizate pentru protecţia împotriva riscurilor de securitate precum: confidenţialitate mesaje, integritate, disponibilitate şi autenticitate.
În particular, ECDSA (Elliptic Curve Digital Signature Algorithm) este speci­ficat pentru autentificarea mesajelor, ECIES (Elliptic Curve Integrated Encryption Scheme) pentru criptare asime­trică, iar AES (Advanced Encryption Standard) pentru criptare simetrică.
EnSilica eSi-ECDSA este un nucleu de accelerare ASIC, care a fost proiectat special pentru a furniza un nivel ridicat de verificare a semnării mesajelor, nivel solicitat de autentificarea ECDSA a mesajelor Car2x, pentru care cerinţele practice se încadrează între 400 şi 4000 de verificări pe secundă. Aceste viteze depăşesc implementările de criptare software uzuale lente, care oferă o frecvenţă de verificare de 10 pe secundă.

EnSilica
www.ensilica.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu