Soluţii noi de detecţie de la Aurocon COMPEC

by donpedro

Sick_EA0416_DeschidereNoile produse din oferta COMPEC vă stau la îndemână pentru a putea implementa soluţiile de automatizare de care sistemele dvs. de producţie au nevoie. Noua generaţie de senzori inductivi cubici sau noii senzori magnetici pentru cilindri pneumatici precum şi noua generaţie de encodere incrementale rotative reprezintă soluţiile disponibile acum şi care vă pot sprijini în proiectele dvs..

Senzorii inductivi cubici seria IQG: înlocuirea nu a fost niciodată mai uşoară
Senzorul de proximitate inductiv IQG vă permite să vă bucuraţi de toate avantajele oferite de către noua tehnologie de detecţie în câteva secunde. Acest lucru se datorează sistemului unic patentat de tip push-lock aferent montării senzorului, sistem ce este compatibil cu o mulţime de suporturi de montare şi fixare. Nu a fost niciodată mai simplu sau mai uşor să fie schimbate soluţiile clasice Sick_EA0416_Fig-1de detecţie metale cu senzori ce beneficiază de LED-uri de semnalizare a detecţiei dispuşi convenabil, clase de protecţie IP68/IP69K precum şi de ultima tehnologie de fabricaţie. Şi, deoarece acest senzor de înaltă performanţă oferă fiabilitate şi rigiditate în utilizare, folosirea pe termen lung este garantată. Senzorii IQG oferă de asemenea flexibilitate, fiind disponibili atât în versiuni cu carcasă de dimensiuni reduse pentru sistemele automate din incintele destinate proceselor de producţie cât şi cu carcasă de dimensiuni mai mari, potrivite folosirii în mediile exterioare.

Caracteristicile tehnice aduc beneficii evidente specialiştilor:
• vizibilitate crescută a stării detecţiei datorită celor 4 LED-uri dedicate montate în fiecare dintre cele 4 colţuri ale carcasei senzorului
• ajustare flexibilă, capul de detecţie al senzorului putând fi rotit în 5 direcţii
• instalare rapidă ce durează doar 2 secunde datorită mecanismului de montare push-lock
• flexibilitate la utilizarea în mediul ambiant: temperatura de funcţionare -25°C … +85°C
• rezistenţă la umiditate şi praf: clase de protecţie IP68 sau IP69K
• rezistenţă la vânt şi la condiţii meteo extreme, putând rezista la raze ultraviolete, medii agresive, impacturi şi/sau vibraţii

Montarea în doar două secunde se face fără a fi nevoie de unelte speciale: sistemul push-lock face din schimbarea senzorului un proces extrem de facil şi mai ales rapid. Sistemul de interblocare este foarte atent proiectat, asigu­rând că IQG stă în poziţie şi că nu se detaşează de suportul de montare.

Sick_EA0416_Fig-21. Schimbare rapidă
IQG trebuie doar să fie apăsat direct în suportul de montare acesta blo­cându-se ulterior în mod automat, protejând senzorul împotriva influen­ţelor vibraţiilor şi şocurilor mecanice.

Sick_EA0416_Fig-32. Sigilare securizată
Se asigură o securizare mecanică adiţională prin folosirea unei piese speciale de blocare ce pre­vine deblocarea senzo­rului IQG accidentală sau neintenţionată.

3. Înlocuire rapidă
Nu se poate mai rapid de atât: se aplică o presiune suficient de mare pe mecanismul de blocare şi senzorul iese singur din suport pentru a fi înlocuit imediat.
Sick_EA0416_Fig-4IQG îşi demonstrează capabilităţile într-o gamă largă de aplicaţii, atât la interior cât şi la exterior. Carcasele sunt în aşa fel proiectate încât să poată rezista şi celor mai pretenţioase condiţii de funcţionare.

Industria auto: poziţionarea unei sănii pe un conveior
Sick_EA0416_Fig-5Procesele fiabile precum şi transparenţa în ceea ce priveşte starea sistemelor de producţie sunt azi necesare asigurării eficienţei sistemelor de producţie în industria auto. IQG este seria de senzori inductivi special proiectată pentru a îndeplini aceste cerinţe.

Avantaje:
• performanţe de comutaţie chiar şi în medii dure de funcţionare
• uşor de adaptat la nevoile oricărei aplicaţii
• uşor de montat, nefiind nevoie de unelte speciale
• starea de detecţie a senzorului poate fi vizualizată din orice direcţie mulţumită celor 4 LED-uri montate în colţurile carcasei

Sick_EA0416_Fig-6Parcurile de distracţii: detecţia prezenţei la roller-coaster
Cerinţele de securitate aferente unui roller-coaster sunt extrem de riguroase şi acestea se aplică şi la senzorii folosiţi la detecţia cărucioarelor aflate în mişcare pe şine.

Avantaje:
• fiabilitate crescută chiar şi în cazul aplicaţiilor speciale
• temperatură de funcţionare: -25°C … +85°C
• clase de protecţie IP68 şi IP69K pentru folosirea în medii exterioare

Sick_EA0416_Fig-7Poziţionarea sistemelor de transport suspendat
Sistemele moderne de transport al materiilor prime au nevoie de un nivel ridicat de eficienţă, flexibilitate şi fiabilitate. Senzorii inductivi din seria IQG fac faţă cu brio condiţiilor speciale – fie că sunt folosiţi la temperaturi scăzute, la înălţimi mari sau la o bandă transportoare unde şocurile mecanice sunt la ordinea zilei.

Avantaje:
• soluţie de detecţie fiabilă şi eficientă
• uşor de montat, fără unelte speciale
• temperatură de funcţionare: -25°C … +85°C
• starea de detecţie poate fi observată din orice direcţie datorită LED-urilor de semnalizare dispuse în colţuri

Sick_EA0416_Fig-8Poziţionarea sistemelor de transport suspendat
Sistemele moderne de transport al materiilor prime au nevoie de un nivel ridicat de eficienţă, flexibilitate şi fiabilitate. Senzorii inductivi din seria IQG fac faţă cu brio condiţiilor speciale – fie că sunt folosiţi la temperaturi scăzute, la înălţimi mari sau la o bandă transportoare unde şocurile mecanice sunt la ordinea zilei.

Avantaje:
• soluţie de detecţie fiabilă şi eficientă
• uşor de montat, fără unelte speciale
• temperatură de funcţionare: -25°C … +85°C
• starea de detecţie poate fi observată din orice direcţie datorită LED-urilor de semnalizare dispuse în colţuri

DBV50 Core: sistem de măsurare lungimi cu encoder cu rolă
Encoderul de măsurare cu rolă DBV50 Core reprezintă un sistem cu rolă pentru măsurarea mişcărilor liniare. Sistemul constă dintr-un encoder incremental DBS50 Core, o roată de măsurare din aluminiu de 200mm diametru şi dintr-un braţ de susţinere cu arc. Rezoluţia maximă este de 0,08mm Sick_EA0416_Fig-9per puls. Braţul cu arc are o cursă maximă a arcului de 14mm şi o forţă de 21N. Arcul are un limitator de cursă pentru a nu suprasolicita mecanic braţul de susţinere a enco­derului. Encoderul poate fi rotit şi montat pe ambele părţi ale braţului cu arc; rutarea cablului poate fi adaptată aplicaţiei. Sistemul de măsurare cu rolă poate fi dotat cu numeroase tipuri de interfeţe electrice, facilităţi pentru conectare şi rezoluţii.

Caracteristici tehnice:
• lungimea axei: 63,5mm
• circumferinţa rolei de măsurare: 628mm
• rezoluţie de 0,08mm per puls, 12,5 pulsuri per mm
• cursa maximă a arcului: 14mm, limitare mecanică, forţa maximă a arcului 21N
• encoderul poate fi rotit în incremente de 30°
• encoderul poate fi montat pe ambele părţi ale braţului, suportul rolei putând fi instalat de deasupra sau de dedesubt
• arcul braţului este pretensionat

Avantaje:
• sistem compact de măsurare cu rolă, cu adâncime de instalare redusă
• cursă mare a arcului şi forţă mare de presare pentru compensarea suprafeţei neregulate ce este măsurată
• configurare uşoară şi repetabilă a pretensionării cu arc
• prevenirea erorilor de sistem prin limitarea cursei arcului pentru protecţia suprasolicitării mecanice
• adaptabilitate crescută la diverse aplicaţii mulţumită unei varietăţi de opţiuni pentru montarea encoderului la braţul cu arc
• operare fiabilă mulţumită encoderului fiabil ce este proiectat să reziste la sarcini mecanice semnificative
• numeroase interfeţe electrice, facilităţi de conectare şi rezoluţii

MZT7: senzorul magnetic perfect pentru cilindri pneumatici
Sick_EA0416_Fig-11aSenzorul magnetic pentru cilindri pneumatici MZT7 permite detecţia rapidă, precisă şi fără contact a poziţiei pistoanelor cilindrilor pneumatici. Este uşor de montat, poate fi utilizat în numeroase aplicaţii de poziţionare şi automatizare şi oferă un raport preţ/performanţă excelent.
Maşini de asamblare şi/sau manipular, maşini de ambalat sau de producţie piese electronice: senzorul MZT7 este soluţia ideală pentru o multitudine de aplicaţii şi pentru o gamă largă de tipuri de cilindri pneumatici. Oferă de asemenea versatilitate, Sick_EA0416_Fig-13Sick_EA0416_Fig-12fiind senzorul care se pretează o singură dată la mai multe tipuri de aplicaţii.
Avantajele nu includ doar economii de spaţiu şi cost de depozitare dar şi în legătură cu timpul petrecut pentru documentare şi mentenanţă. Senzorul este disponibil şi în varianta reed (RZT7) fiind astfel disponibil şi pentru aplicaţii unde tensiunea de alimentare este 230Vac.
Senzorul magnetic MZT7 nu se desprinde niciodată din canelura de tip T a carcasei cilindrului pneumatic, designul universal al carcasei senzorului compensând diversitatea dimensiunilor canelurilor folosite de producătorii de astfel de echipamente pneumatice. Iar pentru cilindri cu caneluri atipice precum cei cilindrici sau profilaţi, există o gamă variată de accesorii de montare care fac posibilă utilizarea acestui tip de senzori magnetici.
Senzorul MZT7 se fixează în mod sigur în canelura cilindrului pneumatic. Fixarea se realizează cu un şurub special ce poate fi înşurubat cu orice tip de şurubelniţă. Şurubul este în aşa fel proiectat încât să rămână permanent ataşat de pereţii canelurii cilindrului, montarea senzorului magnetic fiind astfel asigurată.
Mulţumită designului său, senzorul magnetic MZT7 poate fi montat în canelură pe deasupra şi nu din lateral; astfel, nu trebuie demontat tot cilindrul pneumatic pentru a monta senzorul. Cu un singur sfert de rotaţie a şurubului senzorul este montat fix şi sigur în canelură, neexistând pericolul ca acesta să iasă.

COMPEC-lOGOde Mihai Priboianu
Aurocon COMPEC SRL

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu