Noua arhitectură de putere cu rack de 48V propusă de Google reduce pierderile de putere pentru centrele de date

by donpedro

Maxim_PR_08_2016_Lower_PUE_rgbOperatorii de centre de date se pot apropia acum de un randament ideal de 1.00 al utilizării energiei (PUE – Power Usage Effectiveness) utilizând regulatoarele CC/CC cu o singură treaptă de conversie de la 48 V la punctul de sarcină (PoL), de la Maxim Integrated Products, Inc.
Randamentul furnizării energiei în echipamentele centrelor de date este într-un punct de cotitură. Deoarece nivelele energetice pentru servicii cloud cresc pentru a răspunde cerinţelor procesoarelor cu performanţe mai ridicate şi memoriilor, operatorii centrelor de date se luptă pentru o valoare a PUE aproape de 1.00. La această valoare, nu ar mai fi pierderi de putere, astfel încât toată energia ar fi utilizată pentru procesarea datelor. În cazul celor mai eficiente centre de date ce asigură PUE de 1,1, următorul nivel de optimizare al infrastructurii IT este de a reduce numărul de trepte de conversie şi pierderile asociate. Conversia energetică de astăzi pe două trepte (48V-12V-sarcină) este o arhitectură uzuală, iar randamentul său are un vârf de aproximativ 90%.
Beneficiind de experienţa sa în management energetic, soluţia de 48V scalabilă de la Maxim, dărâmă barierele randamentului, densităţii şi performan­ţelor tranzitorii prin utili­za­rea magneticii şi puterii integrate. Conversia unică de la 48V la PoL (48V-sarcină) elimină pierderile celei de-a doua conversii şi reduce pierderile ener­getice pe distribuție cu un factor de 16 într-o imple­mentare pe rack, prin comparaţie cu arhitecturile pe 12V.

Pentru mai multe informaţii despre soluţiile energe­tice de la Maxim pentru aplicaţii solicitante, accesaţi: http://bit.ly/48V_Rack_Power_Distribution.

Avantaje cheie
• PUE mai mic: randament ridicat al conversiei şi distribuţiei
• Cea mai bună densitate energetică: arhitectură cu o singură treaptă de conversie
• Performanţe tranzitorii superioare: magnetice şi putere integrată
• Sistem flexibil: arhitectură scalabilă din punct de vedere al energiei, randamentului şi costului

Maxim Integrated
www.maximintegrated.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu