Internet of Things devine accesibil prin soluțiile WizNet distribuite în România prin Comet Electronics

by donpedro

Comet_EA0416_Fig-3Comet_EA0416_IoT_BannerWIZnet este liderul de piață în domeniul hardware-ului de tip Open-Source. Soluția oferită de WIZnet de integrare hardware a protocolului TCP/IP în Ethernet Shield de la Arduino este recunoscută ca fiind standardul în aplicațiile IoT.
Arduino este o platformă Open-Source bazată pe soluții hardware și software foarte ușor de folosit.
Ultimul procesor lansat IOP (Internet Offload Processor) – W7500 – este parte a unui ecosistem complex IoT, numit ARM-mbed.

Unattackable – Mai multă stabilitate, mai multă siguranță

Chipul WIZnet cu TCP/IP integrat are inclus sistemul “Unattackable” pentru prevenirea atacurilor pe rețea de tip flooding, spoofing sau injection.
Tehnologia hardware TOE (TCP/IP Offload Engine) ce este implementată de la nivel MAC la nivel TCP/IP, poate proteja sistemul IoT împotriva atacului pe rețea de tip flooding prin ștergerea pachetelor detectate ca făcând parte din acest tip de atac. Tot acest proces se face înainte ca datele să ajungă la unitatea de procesare asigurând o viteză constantă a procesorului chiar și la atacuri de tip flooding.
WIZnet oferă utilizatorilor o pagină web dedicată cu librării și exemple gratuite pentru o gamă foarte largă de aplicații IoT: https://github.com/Wiznet precum și o pagină cu aplicații deja dezvoltate unde sunt explicate toate etapele realizării echipa­mentului final: http://wiznetmuseum.com

WIZnet vă oferă următoarele produse:

Comet_EA0416_W7500P_topview– IOP (Internet Offload Processor)
W7500 este un procesor dedicat ce include un nucleu ARM Cortex-M0, 128KB Flash nucleu special pentru protocolul TCP/IP ce permite rularea dife­ritelor aplicații din domeniul “Internet of Things”.
Stack-ul TCP/IP integrat fizic în procesor suportă standardele TCP, UDP, IPv4, ICMP, ARP, IGMP și PPPoE.

Comet_EA0416_WIZ55– Module de rețea
WIZ550io este un controller de Ethernet autoconfigurabil ce include procesorul W5500 și mufa RJ45 cu transformator.
Are o adresă MAC unică oficială și se configurează automat atunci când este alimentat. Modulul își setează automat o adresă de IP (192.168.1.2) și adresele de Subnet și Gateway, astfel ca utilizatorul să reducă timpul de implementare a modulului în aplicația sa.

– Convertoare Serial – Ethernet
WIZ550S2E este un modul de conversie Serial – Ethernet ce foloseste procesorul W5500 cu Cortex M0 integrat.
WIZ550S2E este folosit ca și convertor de protocol ce transmite date primite de la echipamente în sistem serial prin protocol de tip TCP/IP și preia datele sosite prin TCP/IP și le transmite echipamentelor prin comunicație serială.
Comet_EA0416_WIZ550-232Dacă se folosesc și plăcile de interfață WIZ550S2E-232-EVB și WIZ550S2E-485-EVB conectarea echipa­mentelor cu transmisie serială la rețeaua Ethernet se poate face imediat.
WIZ1000 este un dispozitiv extern de tip convertor Serial – Ethernet ce permite adaptarea sistemelor deja existente cu comunicație serială la rețelele de tip Ethernet.
Prin folosirea procesorului W5100 se garantează stabilitatea și fiabilitatea dispozitivului permițând conectări de tip PPoE, personalizare de firmware, configurare serială prin comenzi AT și utilitare software pentru configurare facilă.

– Module embedded de WiFi
WIZFi250 este un modul WiFi de dimensiuni mici ce suportă standardele 802.11b/g 802.11n.
Modulul include un amplificator de putere WLAN CMOS la 2,4GHz ce acoperă necesitățile majo­rității aplicațiilor mobile de transmisie WiFi.
Comet_EA0416_Fig-1Pe lângă amplificatorul de putere, mo­dulul WizFi250 are integrate și ante­nele de emisie și re­cep­ție pentru redu­ce­rea costurilor de implementare.

Dimensiunile redu­se ale acestui mo­dul permit implementarea soluției WizNet în aplicații cu spațiu redus.
Modulul are 1MB de memorie flash, 128KB SRAM, 1MB serial flash și un consum redus de energie care împreună cu un management excelent al consu­mului de putere fac posibilă integrarea în aplicații cu alimentare de la baterie. Actualizarea firmware-lui se poate face prin transmisie radio (Over the Air).

Pentru a respecta cele mai noi standarde de Securitate, modulul WizFi250 are un accelerator hardware WAPI ce permite implementarea soluțiilor de securitate de tip AES, TKIP, WPA și WPA2.
Pentru dezvoltarea aplicațiilor este disponibilă și o placă de dezvoltare WizFi250-EVB.

Pentru detalii tehnice şi comerciale, contactaţi:

Ing. Ciprian Varga, Director Tehnic


Comet_new_logoComet Electronics
Str. Sfânta Treime Nr. 47, Bucureşti, Sector 2
Tel.: 021 243 2090
Fax: 021 243 4090
www.comet.srl.ro
office@comet.srl.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu