Cel mai mic şi economic energetic procesor bazat pe ARM® pe 64 de biţi de la NXP

by donpedro

News_EA0316_ThumbtackNXP Semiconductors N.V. a lansat procesorul QorIQ LS1012A, furnizând performanţe de clasă şi capabilităţi de securitate pentru aplicaţii casnice şi de reţea, toate într-o dimensiune de capsulă în mod normal asociată cu microcontrolerele. Combinând un procesor pe 64 de biţi bazat pe ARM®v8 cu accelerare în reţea a pachetelor şi capabilităţi de securitate în arhitectură QorIQ, dispozitivul este caracterizat de performanţe de reţea la o putere de 1W într-o capsulă 9,6 mm x 9,6 mm.

Acest nou procesor NXP este proiectat pentru a permite crearea unei clase complet noi de produse, care combină operarea cu alimentare de la baterie cu legarea în reţea caracterizată de viteză de transmitere a datelor în linie. QorIQ LS1012A este de asemenea ideal pentru o gamă de aplicaţii în continuă dezvoltare ce includ poţi de ultimă generaţie pentru IoT, platforme de entertainment portabile, aplicaţii portabile de stocare de înaltă performanţă (HDD mobile) şi dispozitive de stocare mobile pentru camere, tablete şi alte dispozitive reîncărcabile.

Suplimentar, LS1012A este primul procesor proiectat specific pentru o nouă paradigmă a stocării. Cerinţele de stocare a datelor în cloud continuă să crească, iar industria urmăreşte  întoarcerea la arhitecturi de fişiere bazate pe obiect pentru a simplifica şi reduce costurile. Stocarea bazată pe obiect se bazează pe un HDD inteligent ce este direct conectat la centrul de date al reţelei Ethernet. LS1012A este primul procesor de reţea suficient de mic pentru a fi integrat direct pe PCB-ul unui HDD, permiţând aşa numitul “Ethernet Drive” şi ocupând acelaşi factor de formă a unui HDD existent.

Cu noul LS1012A, NXP a combinat un accelerator de criptare a pachetelor de joasă putere de 2 Gbps cu un nucleu  ARM Cortex® A53 pe 64 de biţi foarte eficient energetic, integrându-le apoi cu o suită completă de periferice de mare viteză, într-o capsulă mică, fără precedent pentru această clasă de dispozitive. Produsul încorporează 2.5 Gigabit Ethernet dual, PCIe, SATA3 şi USB 3.0 cu PHY integrat. Este singurul procesor pe 64 de biţi şi 1W de pe piaţă care combină un aşa cuprinzător set de periferice de mare viteză într-un singur sistem pe cip SoC, permiţând astfel reducerea nivelului de cost al sistemului. De asemenea, datorită capsulării inovative, procesorul poate fi utilizat pe un PCB economic cu 4 layere.

Convertor CC-CC multi-ieşire / PMIC

QorIQ LS1012A este alimentat de noul convertor CC-CC multi-ieşire NXP VR5100, care îmbunătăţeşte randamentului energetic al procesorului LS1012A. El include trei stabilizatoare coborâtoare de tensiune, şase LDO şi un stabilizator ridicător de tensiune, oferind o soluţie completă de management energetic pentru echipamente de stocare ataşate la reţea (NAS – Network Attached Storage), NAS mobile cu operare de la baterii, porţi IoT şi sisteme de automatizare casnice / de fabrică. În vreme ce oferă operare la un curent static excepţional de redus comparativ cu soluţiile competitoare, înalt integratul VR5100 este special programat pentru performanţe de procesare optime şi timp de dezvoltare redus, şi va fi inclus în placa de evaluare LS1012A.

Software, unelte de dezvoltare şi disponibilitate

Pentru a spori viteza de dezvoltare a produselor, NXP acceptă de acum comenzi pentru LS1012A. Produsul va putea fi activat cu kituri software optimizate pe aplicaţie, pentru aplicaţii de rutare şi stocare, precum şi cu un bogat SDK Linux potrivit pentru o gamă largă de pieţe. Uneltele de dezvoltare includ un kit de dezvoltare software cu suport Yocto, unelte CodeWarrior pentru ARM pe 64 biţi şi o placă RDB completă. NXP LS1012A va fi disponibil din Aprilie 2016, dar poate fi comandat acum.

NXP Semiconductors
www.nxp.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu