Microchip lansează platforma gratuită de dezvoltare bazată pe cloud; cea mai simplă cale de a începe proiectarea cu MCU-uri PIC®

by donpedro

News_EA0316_MC1313---MPLAB-Xpress-hiMicrochip a anunţat lansarea mediului de dezvoltare MPLAB® Xpress Cloud-based Integrated Development Environment (IDE). Această platformă de dezvoltare online este cea mai simplă cale de a începe proiectarea cu microcontrolere PIC®, cu zero descărcări, fără necesitate de intrare în cont sau pregătire pentru a începe proiectarea. Acest IDE gratuit, bazat pe cloud aduce cele mai cunoscute caracteristici ale MPLAB X IDE pe PC-urile, laptop-urile sau tabletele conectate la internet. MPLAB Xpress oferă cel mai cuprinzător set de caracteristici din industrie, inclusiv o bibliotecă de exemple de programe validate de Microchip, interfeţe la MPLAB Code Configurator (MCC) 3.0 pentru pregătirea perifericelor MCU bazate pe interfaţă grafică (GUI) şi generare automată de program, compilatoare integrate MPLAB XC, suport pentru hardware programator/depanator, şi 10 GB de stocare online sigură cu cont myMicrochip.
Utilizatorii pot migra cu uşurinţă proiectele lor către mediul complet, descărcabil, MPLAB X IDE. Suplimentar, comunitatea MPLAB Xpress permite dezvoltatorilor să-şi partajeze programele, ideile de proiectare şi cunoştinţele.
Hardware-ul de dezvoltare bazat pe cloud este suportat de conectivitatea prin USB la orice PC, laptop sau tabletă şi mai departe la unelte precum placa de evaluare MPLAB Xpress. Această placă de dezvoltare este caracterizată de un programator integrat, un MCU PIC16F18855 şi un conector cu pini mikroBUS™ pentru extinderea sistemului cu mai mult de 180 de plăci Click™ de la MikroElektronika. MPLAB Xpress IDE suportă de asemenea placa de dezvoltare Curiosity de la Microchip, o unealtă economică cu programator şi depanator integrate, precum şi opţiuni de extensie pentru plăci suplimentare şi conectivitate externă. Suplimentar, acest IDE online poate fi utilizat cu popularul Depanator/ Programator în circuit PICkit™ 3 de la Microchip, care oferă capabilitate de programare/depanare a peste 1000 de MCU PIC.
MPLAB Xpress bazat pe Web reduce la zero timpul de instalare permiţând utilizatorilor să construiască o întreagă aplicaţie în câteva minute. Utilizatorii pot deschide un browser şi să genereze rapid un program prin MPLAB Code Configurator, integrat în MPLAB Xpress: aceasta este o caracteristică ce nu este disponibilă cu niciun alt IDE bazat pe cloud. Utilizatorii pot apoi testa acest program cu simulatorul inclus, pot compila programul şi apoi programa şi depana microcontrolerul ţintă.
Comunitatea MPLAB Xpress permite utilizatorilor să înceapă rapid proiectul, să rezolve problemele şi să îi inspire pe alţii prin partajarea ideilor şi cunoştinţelor. Secţiunea “Exemple” oferă acces la programe pentru MCU dezvoltate şi validate de inginerii de la Microchip, precum: parametrizare, funcţii de bază şi proiecte avansate. Proiectanţii pot completa aceste informaţii prin oferirea de acces la propriile proiecte către restul utilizatorilor din comunitate. Pentru a facilita discuţii şi colaborări suplimentare, sunt disponibile Wiki şi un forum dedicat al utilizatorilor MPLAB Xpress.

Microchip Technology
www.microchip.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu