Cel mai mic transceiver industrial IO-Link® reduce disiparea de putere cu mai mult de 50%

by donpedro

News_EA0316_MAX14827Proiectanţii de sisteme industriale au acum la dispoziţie un transceiver robust cu canal dublu IO-Link® care disipă cea mai redusă cantitate de căldură în capsula cea mai mică sub forma MAX14827 de la Maxim Integrated Products, Inc.
Revoluţia Industry 4.0 permite fabricilor mai inteligente să crească productivitatea şi flexibilitatea de fabricaţie. Senzorii IO-Link ajută la această revoluţie aducând inteligenţă şi control la nivelul de jos al fabricii. Senzorii devin mai mici şi trebuie să furnizeze mai multă funcţionalitate, asigurând în acelaşi timp o comunicaţie robustă. Energia este de asemenea critică deoarece aceşti senzori sunt mici şi este dificil să disipeze căldură. Transceiverul cu canal dublu MAX14827, 250mA răspunde acestor cerinţe, integrând în acelaşi timp funcţii de înaltă tensiune uzual găsite în senzorii industriali, inclusiv în drivere şi stabilizatoare. Circuitul este caracterizat de două drivere de ultra-joasă putere cu protecţie activă la inversarea polarităţii pentru reducerea timpului de oprire a funcţionării.
Pentru senzorii ce utilizează un microcontroler, este disponibilă o interfaţă SPI™ cu diagnosticare extinsă. Pentru operarea IO-Link este oferită o interfaţă UART cu trei fire. În cele din urmă, opţiunea multiplexată UART/SPI permite utilizarea unei interfeţe seriale de microcontroler pentru partajare interfeţe SPI şi UART.
Dispozitivul include pe placă stabilizatoare liniare de 3,3V şi 5V pentru linii de alimentare analogice/ logice de zgomot redus.

Avantaje cheie
Rezistenţă ON redusă (RON): 2,5 Ohm (tipic) economisind mai mult de 50% din disiparea de putere
Capsulă mică WLP: economisire 60% spaţiu • Maxim abs. 65V: permite selecţia flexibilă a protecţiei TVS
Configurabilitate şi integrare ridicată: reduce SKU cu ieşiri selectabile PP, NPN, PNP

Disponibilitate şi preţ
• Disponibilitate în capsulă WLP (2,5mm × 2,5mm) sau TQFN (4mm × 4mm)
• Domeniul temperaturii de operare: -40°C … +125°C
• Preţ începând de la 3,35USD (mai mult de 1000 de bucăţi, FOB USA)
• Este disponibil un kit de evaluare la pagina web: http://bit.ly/MAX14827EVKIT
• Pentru mai multe informaţii despre MAX14827, vizitaţi pagina web: http://bit.ly/MAX14827
• Pentru mai multe informaţii despre soluţiile Maxim IO-Link, vizitaţi pagina web: http://bit.ly/IO-LinkTransceivers

Maxim Integrated
www.maximintegrated.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu