Aimtec – cea mai versatilă gamă de surse de alimentare și convertoare de putere oferită în România prin Comet Electronics

by donpedro

Comet_EA0316_Fig-1Aimtec oferă surse de alimentare cu puteri între 0.25W și 60W de tip DC/DC și AC/DC.
Oferind una dintre cele mai largi selecții de conver­toare de putere scăzută și medie AC-DC și DC-DC, linia de produse Aimtec include:

Putere de ieșire între 0.25 și 60 watt
Gama universală de tensiune de intrare de 90 ~ 305 VAC
Tensiuni de ieșire între 3.3 și 24 VDC cu izolație și protecție
Interval de temperatură ambiantă de funcționare: -55°C până la + 85°C
Selecție largă de tipuri de capsule, inclusiv în miniatură și modele low profile
Compatibilitate pin-la-pin cu produse similare ale altor producători
100% conforme cu RoHS – susținută de o garanție de doi ani
Termen scurt de livrare: distribuitorii cu stocuri situate în întreaga lume asigură un timp scurt de livrare pentru mostre la cele mai multe modele

Seria de surse Aimtec AME1-AZ, AME2-AZ și AME3-AZ cu puteri de 1, 2 și 3W monofazice și trifazice cu gamă de tensiuni de intrare între 90 și 528 VAC.
În 2013, ca urmare a tendinței de miniaturizare a dispozitivelor electronice, Aimtec a început dezvoltarea primelor modele din industrie de module de alimentare de joasă tensiune (1, 2, 3 watt) care asigură capacitatea unică de a combina tensiuni de intrare monofazice și trifazice de curent alternativ într-un singur modul de putere.
Aceste noi module sunt deosebit de potrivite pentru uz industrial sau aplicații de automatizare a clădirilor în cazul în care un transformator trifazic cu o eficiență foarte scăzută este utilizat pentru a converti o tensiune de intrare de până la 528 V foarte eficient și folosind o capsulă foarte mică.
Astfel, Aimtec a conceput un produs unic ce oferă o stabilitate ridicată a tensiunii de ieșire cu eficiență și izolație de excepție și cu un consum foarte redus la încărcare 0 conform normelor de reducere a consumurilor de energie.

Provocări de proiectare pentru a dezvolta o sursă AC-DC în comutație cu o gamă foarte largă de tensiuni de intrare – între 90V și 528V.
Este extrem de dificil pentru componentele electronice de a satisface pe deplin gama de tensiuni de intrare folosind specificațiile standard.
Pentru a depăși această barieră de proiectare, componentele au trebuit să fie utilizate în serie sau în paralel.
În proiectare, principala provocare este reducerea dimensiunilor și a numărului de componente folosite având în vedere gama foarte mare de tensiuni de intrare pe care produsul final trebuie să o convertească.

Comet_EA0316_Fig-2

Figura 1

O altă provocare a fost să includă în produs, filtrele EMI și protecția EMC.

Aimtec a reușit să rezolve toate provocările de mai sus proiectând un produs cu dimensiuni foarte mici, dar care respectă toate normele pentru tensiuni de intrare, izolație și filtrare EMC.
Chiar și cu gama de tensiuni de intrare dublată, sursele Aimtec conțin toate modulele necesare funcționării ca module monofazice clasice.
Prin includerea în modul a unei punți redresoare, acesta poate fi folosit cu funcționalitatea de convertor DC-DC de putere mică pentru tensiuni între 135V și 745V.
În figura 1 sunt prezentate modulele din interiorul surselor Aimtec.
Seria de surse Aimtec AME1-AZ, AME2-AZ și AME3-AZ cu o gamă foarte largă de tensiuni de intrare de 90-528 VAC sunt convertoare remarcabile de mică putere AC-DC cu consum de putere redus în standby care oferă un avantaj pentru aplicații, cum ar fi sistemele de automatizare, alimentarea panourilor de control, precum și orice alte aplicații în care puterea de intrare este trifazică cu variații foarte mari.

Comet_EA0316_Fig-6Convertoare DC-DC de 1W de la Aimtec cu izolație de tensiuni de intrare de până la 3000VDC.
Aimtec lansează convertoarele AM1DR-NZ de 1W cu izolație între intrare și ieșire de până la 3000VDC testată timp de 60 de secunde în timpul producției.
Aceste convertoare au tensiuni de intrare de 5, 12 sau 24VDC cu ieșire simplă de 5, 12, 15 sau 24VDC. Gama de temperaturi ambiante în care pot funcționa este de la -40°C până la 85°C.
Convertoarele sunt disponibile în capsulă SIP7 (19.60 × 6.00 × 10.0 mm) cu versiuni de izolație de 1000VDC și 3000VDC ■

Pentru detalii tehnice şi comerciale, contactaţi:

Ing. Ciprian Varga, Director Tehnic


Comet_new_logoComet Electronics
Str. Sfânta Treime Nr. 47, Bucureşti, Sector 2
Tel.: 021 243 2090
Fax: 021 243 4090
www.comet.srl.ro
office@comet.srl.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu