Noua generaţie de senzori optici de la Silicon Labs – protecţie UV îmbunătăţită şi recunoaştere a gesturilor

by donpedro

SLAB0292-Si1133-UV-sensor-no-textSilicon Labs a lansat o nouă generaţie de senzori optici ce pot fi utilizaţi pentru a-i proteja pe utilizatori de efectele dăunătoare ale radiaţiei UV, pentru a dezvolta interfeţe inovative fără atingere cu detecţie de înaltă performanţă a proximităţii şi recunoaşterea gesturilor. Noul senzor optic Silicon Labs Si1133 oferă o soluţie economică pentru adăugarea de capabilităţi de măsurare precisă a indexului UV pentru o gamă largă de echipamente sportive şi pentru alte produse de exterior. Senzorul de lumină ambientală Si1153 este optimizat pentru operare în condiţiile de lumină strălucitoare  a zilei, permiţând utilizarea în aplicaţii de recunoaştere a gesturilor şi de detecţie a proximităţii în mediul exterior. (http://www.silabs.com/sensors)

Detecţia precisă a indexului UV

Supraexpunerea la lumina UV a fost demult recunoscută ca periculoasă, în special pentru persoane cu piele sensibilă sau cu risc potenţial de melanom. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează ca anual, melanomul şi alte cancere de piele, cauzează 66000 de decese. Senzorul Si1133 permite detecţia precisă a nivelului de radiaţia UV, permiţând măsurarea intensităţii luminii solare şi prevenirea problemelor de piele. Senzorul Si1133 poate fi încorporat simplu şi economic într-o gamă largă de produse de exterior, precum aparate sportive purtabile, căşti de bicicletă, ochelari de soare, mobilier de plajă/terase, pachete de loţiuni solare. Produsele echipate cu Si1133 ajută clienţii la monitorizarea expunerii UV. Dispozitivul Si1133 detectează de asemenea şi nivelele de lumină ambientală, ceea ce permite convenabil o reglare automată a iluminării ecranelor asociate.

Caracteristici cheie ale senzorului de index UV – Si1133

  • Precizie de măsurare UV excepţională: ±1,5 pe scala UV
  • Detecţie lumină ambientală cu rezoluţie < 100 mlx şi operare sub sticlă întunecată
  • Soluţie înalt integrată, ce reduce costul şi complexitatea
  • Comunicaţie serială I2C cu o viteză de transfer de date de până la 3,4 Mbps
  • Consum energetic ultre-redus pentru o durată mare de viaţă a bateriilor: curent de aşteptare 500 nA
  • Capsulă mică QFN de 2 mm x 2 mm

Detecţie de înaltă performanţă a proximităţii

Senzorul Si1153 oferă o îmbunătăţire semnificativă a performanţelor pentru detecţia proximităţii şi recunoaşterea gesturilor în condiţii de lumina zilei, permiţând dezvoltarea de inovaţii în zona interfeţelor cu utilizatorul. Spre deosebire de alţi senzori competitori, buni pentru utilizare în incinte, acest nou senzor poate fi utilizat în lumină ambientală ridicată, pe un domeniu extins de până la 2m. Senzorul Si1153 este ideal pentru operare bazată pe gesturi în sisteme de informare şi entertainment auto, computere pentru biciclete şi alte sisteme pentru mediul exterior. În acest fel, clienţii pot controla sistemele electronice fără a-şi lua ochii de la drum. Alte aplicaţii pot fi ATM-uri, terminale puncte de vânzare (POS), sisteme de uşi şi alte aplicaţii pentru detecţia proximităţii, ce necesită rază mare de acţiune şi performanţe în lumina zilei.

Caracteristici cheie ale senzorului de proximitate Si1153

  • Detecţie proximitate reglabilă de la sub 1 cm până la 200 cm
  • Până la 3 drivere LED independente suportând detecţia mişcării în proximitate, multi-axă
  • Detecţie lumină ambientală suportând o rezoluţie < 100 mlx şi operare sub sticlă întunecată
  • Soluţie înalt integrată
  • Comunicaţie serială I2C cu o viteză de transfer de date de până la 3,4 Mbps
  • Consum energetic ultra-redus pentru o durată mare de viaţă a bateriilor: curent de aşteptare 500 nA
  • Două opţiuni de capsulare: QFN de 2 mm x 2 mm şi modul 2,9 mm x 4,9 mm cu LED

Silicon Labs
www.silabs.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu