W2S-2 – senzorul miniatural pentru industria electronică

by donpedro

Sick_EA0216_Fig-1Senzorii fotoelectrici miniaturali din noua familie de produse W2S-2 pot detecta şi cele mai întunecate nuanţe de negru, chiar şi cele cu mai puţin de 1% remisie a luminii, aşa cum sunt o serie de circuite integrate folosite în industria electronică. Posibilităţile tehnice ale senzorului de a detecta toate tipurile de obiecte deschide noi oportunităţi pentru dezvoltarea de maşini automate pentru industria electronică.
Combinând cerinţele minime cu privire la spaţiul necesar de instalare cu domeniile largi de detecţie şi de scanare, W2S-2 este răspunsul în miniatură la cerinţele maxime specifice industriei electronice.

W2S-2 este primul senzor fotoelectric sub-miniatural dotat cu cea mai nouă şi mai performantă tehnologie cu LED tip PinPoint 2.0
Sick_EA0216_Fig-2LED-ul folosit emite de 2,5 ori mai multă lumină decât cel folosit în prima generaţie PinPoint. Ca rezultat, nu numai că sunt detectate fiabil şi cele mai negre obiecte, dar sunt detectate şi obiectele de mici dimensiuni precum piesele electronice sau pinii circuitelor integrate.

Primul senzor fotoelectric miniatural cu funcţia IO-Link şi funcţii de tip Smart Sensor
Sick_EA0216_Fig-3Gama de detecţie poate fi setată cu precizie la nivel de milimetru, prin intermediul interfeţei de comunicaţie IO-Link. Includerea de funcţii Smart Sensor precum funcţii de numărare, de suprimare a detecţiilor false, precum şi inclu­derea unei baze de timp sunt toate funcţii care uşurează implementarea funcţiilor de control la nivel de software.

SIRIC – noua tehnologie ASIC pentru optimizarea performanţelor de detecţie
O nouă caracteristică a senzorilor optici din familia W2S-2 este de asemenea chipsetul ASIC (Application Specific Integrated Circuit) dezvoltat de către SICK. Chipsetul SIRIC foloseşte cantitatea crescută de lumină specifică LED-ului PinPoint 2.0 astfel încât rezultatul constă în game mai mari de detecţie şi rezerve funcţionale îmbunătăţite pentru toate tipurile de senzori fotoelectrici (difuzi, retroreflexivi şi cu rază continuă). În acelaşi timp, SIRIC permite şi suprimarea extrem de precisă a fundalului, crescând astfel fiabilitatea detecţiilor în special în cazul obiectelor şi suprafeţelor critice şi miniaturale, aşa cum sunt întâlnite în industria electronică.

Senzor WL2GS-2 retroreflexiv pentru obiecte transparente
Sick_EA0216_Fig-4Obiectele transparente precum foliile de protecţie a telefoanelor mobile sau a plăcilor de cablaj imprimat pot fi detectate chiar şi când spaţiul de instalare este foarte limitat. Senzorul WL2GS-2 posedă cea mai redusă carcasă ce poate fi integrată în acest gen de aplicaţii. În plus, senzorul oferă performanţe optice superioare la detecţia suprafeţelor reflectorizante prin intermediul spotului luminos puternic focalizat şi strălucitor datorat tehnologiei PinPoint 2.0. Stările de funcţionare pot fi selectate prin intermediul interfeţei IO-Link, de exemplu poate fi vizualizată de la distanţă detecţia foliei transparente.

Senzor de proximitate WTB2S-2 cu suprimarea fundalului şi spot luminos liniar
Sick_EA0216_Fig-5Sick_EA0216_Fig-6Primul senzor fotoelectric de proximitate cu spot liniar şi într-o carcasă sub-miniaturală oferă o multitudine de funcţii şi caracteristici folositoare. Spotul luminos liniar combină precizia maximă de detecţie cu punctul de comutare la detecţie cu repetabilitate crescută pentru a asigură că semnalul de comutaţie este constant pe durata timpului de procesare a unui obiect, chiar dacă sunt prezente deschideri, spaţii sau alte obiecte în raza de detecţie. Ideal pentru detecţia plăcilor subţiri de cablaj imprimat.

WTV2S-2 cu sistem optic V
Sick_EA0216_Fig-7Sistemul optic V este un sistem patentat care permite detecţia şi a celor mai subţiri, transparente şi strălucitoare obiecte precum foliile de împachetare, ecranele afişajelor electronice, oglinzile şi panourile cu grosimi de până la 20mm. Setarea distanţei de detecţie se realizează foarte precis prin intermediul potenţiometrului local dedicat cu 3 poziţii sau cu ajutorul interfeţei IO-Link, de la distanţă. Detecţia obiectelor plate precum plăcile de cablaj imprimat se poate face şi în cazul în care acestea sunt transportate pe benzi speciale cu role conveioare. ■

 

Autor: Mihai Priboianu
Aurocon COMPEC SRL

COMPEC-lOGO

 


Distribuitor autorizat SICK: AUROCON COMPEC srl (www.compec.ro)

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu