Inuitive şi gestigon aduc recunoaşterea gesturilor pe platformele de realitate virtuală

by donpedro

INU002_Oculus_Inuitive_bg_HRESInuitive, un dezvoltator de procesoare de imagine şi viziune computerizată 3D avansată şi gestigon, lider de piaţă în domeniul echipamentelor de control al urmăririi gesturilor de la mână şi degete, au colaborat în vederea aducerii recunoaşterii gesturilor pe platformele de realitate virtuală. Prima etapă a acestei colaborări a fost prezentată de ambele companii la CES 2016 în Las Vegas.
A doua generaţie de dispozitive cu montare pe cap include senzori 3D pentru faţă pentru a îmbunătăţi realismul, dar grija cheie este asupra costului componentelor şi a consumului ener­getic. Prin aducerea împreună a procesorului de imagine multi-nucleu Inuitive NU3000 cu algoritmii de recunoaştere a gesturilor de la gestigon, cele două companii se adresează acestor elemente cheie.
Procesorul Inuitive NU3000 încorporează două nuclee CEVA MM3101, nuclee DSP pentru viziune computerizată şi imagi­ne, de înaltă performanţă şi joasă putere. Suplimentar el integrează un accelerator hardware dedicat capabil de a extrage în timp real hărţile de profunzime pentru intrări vizuale stereo. Algoritmii de recunoaştere a gesturilor de la gestigon bazaţi pe suita sa Carnival AR/VR Interaction, sunt particularizaţi şi optimizaţi pentru a rula direct pe acest procesor pentru a oferi urmărirea mâinii şi degetelor, precum şi recunoaşterea gesturilor.
Demonstraţia de la CES 2016 a constat dintr-un modul de detecţie a profunzimii utilizând motorul de procesare al Inuitive NU3000 şi software-ul de recunoaştere a gesturilor de la gestigon. Pentru scopuri demonstrative, unitatea a fost asamblată pe un kit de dezvoltare Oculus Rift.

Inuitive
www.inuitive-tech.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu