Conectorii Euroclamp vă vor rezolva conectarea la PCB

by donpedro

SOS_EA0116_Fig-2O cerință foarte frecventă pentru o conectare simplă şi fiabilă a firelor la un PCB a fost dintotdeauna conectorul placat cu cupru. Există multe soluții şi producători şi din acest motiv selectarea unui tip potrivit se face în funcție de preferințele noastre, de cerințele unui anumit dispozitiv, disponibilitate, oferta distribuitorilor etc.
În magazinul nostru veți găsi mai multe soluții de la producători renumiți cum ar fi TE Connectivity (Tyco, AMP), Wago, Phoenix Contact precum şi de la compania Euroclamp.
Doar ultima companie menționată – Euroclamp – se axează în principal pe terminale PCB, ceea ce se reflectă într-o ofertă diversificată. Din experiența noastră, putem confirma calitatea şi fiabilitatea acestor conectori. De la cele preferate aparținând seriilor PV, SV şi SH, care sunt conectori plug-in (blocuri terminale) pentru PCB până la tipurile de conectare pentru cabluri. Acestea sunt disponibile cu distanţe de 2.5mm/ 2.54mm/ 3.5mm/ 3.81mm/ 5.0 mm/ 5.08mm/ 7.5mm/ 7.62/ 10.0/ 10.16 mm. Prin urmare, pentru a vă ușura procesul de selectare a tipului potrivit, vă oferim câteva sfaturi şi explicații cu privire la descrierea lor.

PVxx – tipul principal pentru un PCB (conectori cu pini).
Exemplu: PV02 (02-24 = număr de poli) – 5.08 (distanţa pinilor) – V (V-vertical, H-orizontal) M (M-modular, P-închis)

SVxx – conectori (interior) pentru un cablu – pentru conectarea la seria PVxx SV02 (02-24 = număr de poli) – 5.08 (distanţă) – P (P – conectare în spate, F – conectare frontală)
– *(cod suplimentar, de exemplu “K”= versiune cu filet lateral)

SHxx – conectori de cablu în unghi drept (interior) – pentru conectarea cu seria PVxx)

Un “supliment” foarte util al acestor serii este şi seria SFxx, i.e. – un bloc terminal ce permite o conectare “fir-la-fir” (cu tipurile SVxx sau SHxx). Poate fi extrem de convenabil dacă dorim să omitem un modul şi să menținem interconectați conductorii de intrare şi de ieșire (permite, de exem­plu, fabricarea mai multor versiuni ale aceluiași produs). O noutate în portofoliul Euroclamp este şi PF – pentru un PCB (conector interior), permițând conectarea cu seria SF (conectori exteriori).
SOS_EA0116_Fig-3O caracteristică comună a tuturor conectorilor PVxx este capacitatea de manipulare a curenților înalți – de exemplu12 (16)A / 450VAC la tipurile cu o distanţă de 5.0 sau 5.08mm şi o secțiune transversală maximă a firului de 4/2.5 mm2 (cablu solid / din fire de oţel).

Carcasa conectorului este fabricată din poliamidă rigidă cu auto-stingere (UL94-V0), iar conectorul este fabricat din aliaj din cupru placat cu nichel. Culoarea de bază a acestor conectori este verdele (RAL6032) dar la comandă sunt disponibili şi în alte culori (gri, negru, albastru, roșu, galben, maro şi altele). Un avantaj important este şi gama extinsă a temperaturilor de funcționare între -40 şi +130°C.

Tipurile cu un pas mare (de exemplu 10mm) sunt identice din punct de vedere fizic cu cele de 5mm, diferența constă doar în absenţa câtorva pini şi tensiunea maximă permisă mai mare (750VAC). Probabil vă puteți face o idee şi mai bună cu privire la posibilitățile acestor conectori “plug-in” din imaginile alăturate.

Avantaje / Caracteristici:

SOS_EA0116_Fig-4• O serie completă de conectori plug-in pentru PCB-uri
• Raport excelent calitate/preț
• Gamă variată de versiuni
• 2-24 poli (modulari – conectabili la mai mulți poli)
• Distanţa 3.5-10.16 mm
• Sunt disponibile şi versiuni cu securizare cu filet (pe lateral)
• Este posibilă conectarea “fir la fir”

 

Dacă sunteţi interesaţi de produsele EUROCLAMP, vă rugăm să ne contactaţi la +40 31 221 0209, info@soselectronic.ro.

SOS electronic
www.soselectronic.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu