Perspective asupra IoT

by donpedro

Soluţii inteligente la nivelul conexiunii

Căsuţă inteligentă Intel: Pentru a explora posibi­lităţile pe care IoT le poate oferi pentru viaţa noastră casnică, Intel a construit o căsuţă conectată cu intenţia de a crea un “laborator locuibil” pentru prezentarea şi explorarea capabilităţilor de bază cerute pentru a transforma o casă din “conectată” în cu adevărat “inteligentă”. Casa serveşte ca loc de întâlnire pentru Intel, pentru a analiza problemele, inclusiv conectivitate, interoperabilitate, interacţiune cu utilizatorul, securitate şi mijloacele de a furniza inteligenţă reală şi de acţiune. Ea este o vitrină expe­rimentală în care se poate vedea evoluţia în următoarele 12-18 luni în care Intel va lucra cu dezvoltatorii şi ecosistemul, oferindu-le kit-ul de dezvoltare software Intel® Smart Home Development Acceleration Platform (Platforma de dezvoltare accelerată a casei inteligente), pentru testare şi identificare de noi situaţii de utilizare şi experimentare.

Platforma Yanzi* de conectare în reţea IoT pentru clădiri inteligente: Yanzi, o platformă de nouă generaţie pentru conectarea în reţea a clădirilor inteligente, pune în lumină capabilităţile platformei IoT de la Intel®. Componentele includ dispozitive de conectare bazate pe Intel® Quark™ SE care se conectează fără fir la puncte de acces IoT bazate pe Intel® Quark™ X1000 şi se asamblează cu Gateway-ul IoT bazat pe procesoarele Intel® Core™ sau Intel® Xeon®. Această soluţie inteligentă de conectare a reţelei locale la Internet, cuplată cu soluţii de calcul în cloud bazate pe procesor Intel® Xeon®, cu dispozitive de interfaţare cu utilizatorul bazate pe Intel® Atom™ şi software Yanzi, răspunde provocărilor de culegere şi transport a datelor din cadrul clădirii într-o manieră sigură şi eficientă economic. Inteligenţa adăugată de dispozitivele de co­nectare Intel Quark SE vor permite Yanzi să scaleze lăţimea de bandă şi reţelele IoT de joasă putere, păstrând un timp mare de operare a bateriei, conducând la un cost total foarte bun pentru deţinerea sistemului IoT din punct de vedere al clientului final.

Intel_EA1015_Fig-1Honeywell – demonstraţie de funcţionare pentru conectarea forţei de muncă (Connected Workforce*): Honeywell* şi Intel lucrează împre­ună pentru a aduce inovaţia industrială la nivelul uman, creând un mediu de lucru mai sigur şi mai eficient. Honeywell Connected Worker* este o de­mon­­straţie conceptuală IoT ce utilizează dispozitive pur­tabile pentru pompierii urbani şi muncitorii din industrie, bazată pe sistemul pe cip (SoC) Intel Quark SE pentru IoT. Aparatul SCBA (Self-Contained Breathing Apparatus*) de la Honeywell trimite date prin comunicaţie fără fir de rază mică de acţiune BLE (Bluetooth* Low-Energy) către un hub mobil purtabil pentru strângerea şi transmiterea datelor senzoriale, ingerarea şi analizarea datelor în cloud utilizând platforma de analiză TAP (Trusted Analytics Platform) de la Intel. Acest sistem permite utilizarea fără mâini (hands-free) a echipamentului industrial, comunicaţie redundantă, localizarea mun­citorului şi detectarea activităţii pentru îmbună­tăţirea siguranţei muncitorilor. Honeywell va continua să dezvolte modele conceptuale bazate pe feedback şi necesităţi din industrie, inclusiv din par­tea celor care lucrează în activităţi cu sarcini critice.

Siguranţă industrială şi conformitate în parteneriat cu SAP*: Intel şi SAP au dezvoltat un model demonstrativ pentru îmbunătăţirea siguranţei muncitorilor din industrie. Muncitorii purtând senzori inteligenţi bazaţi pe procesoare Intel Quark şi Wind River Helix Device Cloud* pentru managementul dispozitivului sunt monitorizaţi în timp real împreună cu senzorii de pe maşinile industriale pentru a determina existenţa unor condiţii de pericol. Dacă sunt incidente, este generat automat un raport de incident SAP Environment, Health & Safety* prin SAP TARS (Transaction Availability for Remote Sites*) găzduit pe gateway-ul IoT Intel, iar datele cu privire la incident sunt trimise către platforma cloud HANA Cloud Platform* pentru procesare şi analiză pentru a putea stabili măsuri de prevenire pe baza istoricului şi tendinţelor. Monitori­zarea şi răspunsul în timp real permit vizi­bilitate şi perspectivă asupra sănătăţii şi siguranţei muncitorilor în condiţii industriale şi are poten­ţialul de a salva vieţi prin suplimentarea preoceselor manuale cu alerte în timp real.

Intel_EA1015_Fig-2 Intel şi Levi Strauss & Co.*Regândirea vânzării cu amănuntul cu IoT şi analiza datelor (Big Data Analytics): Cunoscuta marcă de blugi este parteneră cu Intel în realizarea unui model demonstrativ în trei magazine Levi constând în utilizarea tehnologiei RFID pentru îmbunătăţirea experienţei pe care o au cumpărătorii în magazin. Levi Strauss & Co. poate utiliza TAP pentru a-şi asigura vizibilitatea inventarului din magazin prin platforma senzorială de vânzare cu amănuntul Intel® Retail Sensor Platform, şi poate analiza datele – ce este pe raft şi ce s-a epuizat – astfel ca atunci când clienţii intră, căutând blugii de culoare dorită şi dimensiune exactă, aceştia să fie pe raft. Acest demo va arăta conexiunea dintre RFID şi decizia pe care personalul din magazin o poate lua legat de inventar.

Workshop-urile Intel cu privire la IoT comercial: sesiunile de pregătire ajută la familiarizarea dezvoltatorilor cu platforma IoT Intel de la conexiune la cloud, fiind prezentate idei şi concepte despre cum se pot construi propriile dispozitive de conectare miniaturale utilizând plăcile Intel® Galileo sau Intel® Edison, împreună cu gateway-ul IoT Intel. Aceste ateliere necesită implicare directă, fiind învăţate metode practice pentru dezvoltarea afacerii prin lansarea rapidă a soluţiilor IoT Intel de la prototip la producţie, prin utilizarea kit-ului de dezvoltare Intel Commercial IoT.

Wind River Rocket: acesta este un mic sistem de operare în timp real, conectat la cloud pentru microcontrolere direct conectate la Wind River Helix App Cloud, un mediu de dezvoltare bazat pe cloud pentru construirea de aplicaţii IoT. Wind River Rocket permite accesul de oriunde la unelte pentru dezvoltare, depanare şi implementare de aplicaţii IoT, putând fi utilizat de la experimentare şi prototipare până la implementare comercială.

Wind River Helix: Portofoliul de soluţii software Wind River Helix include: Helix Cloud, VxWorks*, Intelligent Device Platform* şi Titanium Server*, ce lucrează împreună pentru a crea sisteme inteligente sigure din punct de vedere al datelor, al oamenilor şi al funcţionării pentru IoT. Datele generate de sisteme de pe dispozitive sigure la nivel de conexiune sunt mutate prin gateway, din reţea în cloud, permi­ţând afacerii să valorifice inteligenţa şi inovarea.

Soluţii purtabile

Intel_EA1015_Fig-3Child Angel Advanced GPS Locator*: dispozitivul de localizare al Child Angel* ce operează cu procesorul Intel Quark SE şi utilizează modem-ul Intel® XMM™ 6255 implementează inteligenţă într-o brăţară de copil, oferind mai multă libertate şi un nivel superior de grijă şi securitate. Dispozitivul furnizează localizarea şi trimite date biometrice în timp real direct unei aplicaţii pentru telefon inte­ligent oferind linişte părinţilor şi tutorilor.

Intel_EA1015_Fig-6MICA (My Intelligent Communication Accessory- Accesoriul meu inteligent pentru comunicaţie): Acest accesoriu de modă feminin cu capabilităţi de comunicaţie este conceput şi proiectat de la început până la sfârşit de designerul de modă Opening Ceremony* şi proiectat din punct de vedere tehnic de Intel.

Bol de încărcare wireless: Proiectat de Intel, bolul face încărcarea mai con­ve­nabilă prin încăr­carea MICA fără un aliniament exact şi fără fire.
Este suficient să lăsaţi să cadă MICA în bol şi încărcarea începe.

Intel_EA1015_Fig-5Ochelari inteligenţi Recon Jet*: Fiind caracterizat de un hardware de clasă telefon inteligent şi un display echipat cu tehnologie de detecţie a privirii, Jet prezintă numai informaţia de care este nevoie, astfel încât utilizatorii se pot concentra pe a trăi momentul.

Căşti SMS Audio™ BioSport™: Prin aducerea împreună a unei calităţi foarte bune a sunetului cu cele mai recente tehnologii de monitorizare biometrică pentru fitness, căştile includ un senzor optic integrat ce măsoară continuu pulsul elimi­nând dinamic semnalele de zgomot cauzate de mişcarea corpului în timpul exerciţiilor fizice.

Dispozitiv de urmărire pentru somn şi fitness Basis Peak™: fiind dotat cu un nou design de ecran tactil şi tehnologie senzorială îmbunătăţită, Peak oferă monitorizare permanentă a pulsului inclusiv în timpul exerciţiilor, fără a fi nevoie de o curea de piept.

Intel, Quark, Xeon, Core, Atom, XMM, Basis Peak şi logo-ul Intel sunt mărci înregistrate ale Intel Corporation în Statele Unite ale Americii şi în alte ţări.
*Celelalte nume şi mărci sunt proprietatea altor companii


Intel_EA1015_Logo-2Avnet Memec | Silica

Calea Floreasca nr. 175, Et. 8,
Sector 1, București

Tel.: 0723 259 997
0372 986 752

www.avnet-memec.eu | www.silica.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu