Microchip continuǎ sǎ conducǎ evoluția MCU de 8 biți cu o platformǎ de dezvoltare nouǎ și inovatoare

by donpedro

MC1289---8-bit-Dev-PlatformhiProiectanții pot combina aceste blocuri pentru a realiza funcțiile de aplicare autonom iar ele pot fi interconectate cu un numǎr tot mai mare de periferice integrate analogice inteligente. Deoarece aceste funcții au performat fiabil și determinist în hardware în loc de software, CIP permite performanța sistemului, care este mult dincolo de un MCU tradițional.

Acestea permit, de asemenea, clienților să reacționeze rapid la schimbările condițiilor de piață, cu rescrieri de cod minime și cicluri de validare foarte scurte.

În scopul de a reduce și mai mult timpul de dezvoltare cu aceste MCU de generație următoare, Microchip lanseazǎ versiunea 3.0 a codului de configurare MPLAB® (MCC), cea mai recentă versiune gratuitǎ de la Microchip a mediului de programare graficǎ și adăugarea a trei placi noi de dezvoltare. Placa de dezvoltare Curiosity reprezintǎ un nivel de intrare, instrument cu un cost eficient, care include un programator integrat și un depanator în plus față de opțiunile de conectivitate externǎ ușoară. Kit-ul de dezvoltare Explorer 8 este un instrument rapid și de ȋncredere cu o integrare extinsă și suportȋnd o mare varietate de PIC® de 8 biți (MCU). Placa de dezvoltare PICDEM Lab II este un instrument vast de dezvoltare și experimentare, cu o focalizare pe semnal analog și mixt. Această platformă de dezvoltare, atunci când este combinatǎ cu periferice cu nuclee independente, poate reduce semnificativ timpul total de proiectare. Toate aceste patru instrumente sunt concepute pentru a fi timp ȋndelungat și gratuit ȋn cadrul Microcip și mediului integrat de dezvoltare MPLAB®  și pot fi ușor multiplicate prin bogatul ecosistem Microchip, incluzind parteneri de dezvoltare cum ar fi MikroElektronika și Digilent. Această platformă permite proiectanților să realizeze o legaturǎ intuitivǎ și rapidǎ ȋntre arhitectura perifericǎ evoluatǎ a PIC® de 8 biți (MCU) și aplicațiile lor software, fǎcând chiar mai ușoarǎ realizarea de funcții și aplicații.

Codul configurator MPLAB minimizează timpul de pornire, prin reducerea verificǎrii detaliate a fișei tehnice și punerea în aplicare a codului, în timp ce partea hardware CIP eliminǎ verificarea funcționalității în sistemele de control complexe. Versiunea 3.0 permite inginerilor sa configureze atât periferice individuale cat și funcții de nivel înalt ale sistemului ce combinǎ mai multe CIP-uri în doar câteva click-uri de mouse. MCC 3.0 mǎrește de asemenea suportul pentru bibliotecile Microchip, cum ar fi TCP / IP, driverele personalizate Lin, aplicațiile bootloader seriale, cu planuri de extindere viitoare pentru senzor capacitiv mTouch®, USB, și protocoale RF. În plus, Microchip intenționeazǎ sǎ lanseze un kit de dezvoltare software, care va permite proiectanților să adauge propriile fragmente de cod de 8 și 16 biți “utilizate frecvent” și / sau biblioteci în MCC 3.0, pentru integrare ușoară și configurare.

Platforma de dezvoltare de 8 biți complet integratǎ, destinatǎ utilizatorilor ȋncepǎtori, factorilor de decizie și oricui caută o placă prototip rapidǎ, cu multiple caracteristici, are un cost eficient. Aceasta suportǎ PIC® de 8 biți (MCU)  în carcase PDIP de 8, 14 sau 20 de pini, iar configurația plǎcii precum și conexiunile externe oferă un acces complet perifericelor cu baza independentǎ la fiecare MCU. Conectorii externi includ un capǎt mikroBUS ™ care acceptă adǎugarea a mai mult de 100 de plǎci MikroElektronika Click, precum și o amprentă de PCB care permite utilizatorilor să adăuge cu ușurință modulele Microchip RN4020 Bluetooth® LE pentru comunicare.

PICDEM Lab II este un instrument de dezvoltare și de ȋnvǎțare, care oferă utilizatorilor o gamǎ largǎ de plǎci pentru realizarea de prototipuri, permițȋndu-le să experimenteze ușor cu diferite valori și configurații de semnal analogic condiționat extern precum și acționarea componentelor pentru optimizarea sistemului. Această flexibilitate elimină durerile de cap și cheltuielile cauzate de realizarea unui PCB personalizat în etapele de ȋnceput ale unui proiect.

Placa este de asemenea modularǎ, permițând utilizatorilor să proiecteze simultan un sistem cu una sau mai multe PIC MCU. Conexiunile externe ale chip-ului pot fi făcute în orice mod utilizatorul crede de cuviință, iar posibilitățile de extindere în afara plǎcii includ în plus mai multe interfețe standard în industrie față de un sistem de conectori configurabili. Conexiunile includ două socluri de placǎ MikroElektronika Click, un modul conector LCD de 16 pini și un conector de capǎt  personalizat cu 20 de pini pentru plǎci personalizate suplimentare. Microchip oferă câteva laboratoare pentru a ajuta utilizatorii sǎ obținǎ un început rapid, variind de la simpla configurare MCU pânǎ la conversia energiei și audio clasa D.

Explorer 8 permite o gamă largă de funcții MCU pe 8 biți, inclusiv interfața umanǎ, conversia energiei, Internetul lucrurilor, încărcarea acumulatoarelor și multe alte aplicații. Are de asemenea, cea mai mare capacitate de extindere în plǎcile Microchip de 8 biți, cu două interfețe Digilent Pmod ™, două socluri de placǎ MikroElectronika Click și doi conectori de capǎt pentru conectarea suplimentarǎ a unor plǎci personalizate pe care proiectanții le pot crea atunci când dezvoltarea lor are nevoie de schimbǎri . Explorer 8 suportǎ de asemenea standardul PICkit ™ 3, programatoarele/depanatoarele  MPLAB ICD 3 și MPLAB ICE ™ Real de la Microchip. Codul configurator MPLAB versiunea 3.0 este disponibil acum gratuit ca descărcare Beta. Placa de dezvoltare Curiosity (DM164137) este disponibilǎ acum pentru 20 USD. Kit-ul de dezvoltare Explorer 8 (DM160228) este disponibil acum pentru 75 USD. Placa de dezvoltare PICDEM Lab II (DM163046) este disponibilǎ acum pentru 100 USD.

www.microchip.com/CIP-090915a

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu