Silicon Labs lansează o soluţie PoE cu număr mare de porturi

by donpedro

Silica_EA0815_SilabsSilicon Labs, lider al furnizorilor de soluţii de circuite integrate pentru aplicaţii de infra­structură Internet, a anunţat lansarea primului membru al familiei de nouă generaţie de echipamente de alimentare cu tensiune (PSE) PoE (putere prin Internet). Noul controler PoE PSE cu 8 porturi Si3459, este proiectat pentru aplicaţii de switch-uri Ethernet cu număr mare de porturi, simplificând dezvoltarea de aplicaţii PSE, precum routere şi switch-uri pentru companii mari, dar şi pentru firme mici şi mijlocii, switch-uri PBX bazate pe IP (PBX – private branch exchange – sistem telefonic dintr-o companie care comută utilizatorii pe liniile locale, permiţând partajarea unor linii externe) şi injectoare midspan (modalităţi economice şi eficiente de a adăuga legături PoE unor legături non-PoE).
Numărul mare de porturi al controlerului Si3459 PSE, îl face pe acesta soluţia bloc logică şi economică pentru switch-uri cu de la 8 la 64 sau mai multe porturi. Controlerul Si3459 cu 8 porturi oferă control al portului PoE/PoE+ conform IEEE la un cost de implementare mai scăzut decât al controlerelor competitoare cu 4 porturi. În vreme ce alţi distribuitori de componente PoE oferă controlere PSE, puţini au introdus configuraţii cu mai mult de 4 porturi. Configuraţia cu 8 porturi de la Silicon Labs reduce costurile de implementare datorate eco­no­miei de scară; resursele comune de pe cip pot fi reutilizate pentru simplificarea proiectului sistemului şi permit cel mai mic cost net per port.
Combinând Si3459 cu noul circuit integrat de management energetic Si3483 de la Silicon Labs, se obţine o gestionare energetică precisă.
Dispozitivul Si3483 oferă un mana­gement energetic bazat pe consum pentru până la 64 porturi PSE. Această combinaţie reduce dimensiunea sursei de tensiune şi îmbună­tăţeşte robusteţea în cazul unor erori în funcţionarea sursei.
Controlerul Si3459 este o compo­nentă cheie a soluţiilor cuprinzătoare de PSE de la Silicon Labs, care conţine izolatoare digi­tale I2C Si860x, plăci de evaluare şi scheme de referinţă, iar circuitul de management energetic Si3483 permite integrarea rapidă cu cipset-urile celor mai cunoscute switch-uri Ethernet. Combinaţia dintre aceste două componente de la Silicon Labs, precum şi plăcile, oferă o soluţie de tip one-stop-shop pentru subsisteme PSE.
Silica_EA0815_Silabs_LogoSilicon Labs oferă unelte de dezvoltare economice pentru aplicaţii PSE bazate pe circuitele integrate Si3459 şi Si3483. Si3459-KIT simpli­fică evaluarea controlerului PSE, iar Si3459 Smart24-KIT suportă evaluarea controlerului PSE şi a managerului energetic Si3483.

Controlerul PSE Si3459

Nou: Opt porturi pentru aplicaţii de switch-uri Ethernet cu număr mare de porturi (24, 48, 64)
Nou: Management energetic de precizie activat la utilizarea împreună cu circuitul integrat Si3483
• Scalabilitate descendentă pentru switch-uri cu 8 porturi
• Oferă control port PoE/PoE+ complet conform cu IEEE 802.3at
• Convertorul dc-dc pe cip furnizează alimentare pentru el însuşi şi pentru componentele vecine
• Interfaţa I2C facilitează accesul la curentul şi tensiunea de alimentare a fiecărui port

Circuitul integrat de management energetic Si3483

• Îmbunătăţeşte managementul energetic la nivel de sistem pentru optimizarea dimensiunii sursei de tensiune
• Oferă management energetic bazat pe consum pentru până la 64 de porturi PSE
• Permite monitorizarea erorilor de alimentare pentru îmbunătăţirea robusteţii sistemului

Disponibilitate

Controlerul PSE cu 8 porturi Si3459 este disponibil acum în cantităţi de producţie, în capsulă QFN, 8 mm × 8 mm cu 56 pini. Circuitul integrat de management energetic Si3483 este disponibil în cantităţi de producţie în capsulă QFN, 4 mm × 4 mm cu 24 pini.

 

Avnet Memec | Silica

Calea Floreasca nr. 175, Et. 8, Sector 1, București

Tel.: 0723 259 997; 0372 986 752

www.avnet-memec.eu | www.silica.com


 

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu