Debitmetre Kobold cu Roți Ovale – Măsurarea debitului rășinilor cu vâscozitate înaltă

by donpedro

OBoyle_EA0815_Kobold_A_Fig-1Imaginea alăturată ilustrează o stație de dozare într-o astfel de aplicație. Fiecare stație de dozare este formată din următoarele componente:
1) Rezervorul principal
2) Rezervorul secundar cu alarmă de nivel, care asigură în permanență vehicularea de produs în circuit, fără prezența aerului.
3) Valva manuală pentru închiderea circuitului
4) Pompa peristaltică
5) Debitmetru cu roți ovale
6) Comutator (switch) de presiune (pentru protecția împotriva supra-presiunii)
7) Valva cu 3 căi (cu control manual sau automat)
8) Conducte de ieșire pentru colectarea manuală a produsului

La vâscozități foarte mari și în funcție de fluctuațiile de temperatură, pompa peristaltică (pompa cu dizlocare formată dintr-un tub flexibil și o rolă care mută mediul dintr-o extremitate a tubului în cealaltă) nu este capabilă de a distribui substanța în mod complet. Aceasta înseamnă că o anumită parte din substanță va curge înapoi prin debitmetru, ducând la erori de măsurare. În plus, presiunea generată de pompa peristaltică este destul de redusă.

Soluția:

Debitmetrul cu roți ovale DON poate fi livrat cu rotoare cu profil special care reduc căderea de presiune cu 50%. Opțiunea de Sensor Hall Cvadruplu va genera două pulsuri defazate “A” și “B” la ieșire, astfel încât debitul net “A-B” va putea fi calculat corect de către PLC. Acest debit net va putea fi indicat și prin utilizarea unității de calcul ZOK-Z3, cu un discriminator de fază intercalat. Cu aceste caracteristici vom fi în poziția de a rezolva toate problemele asociate acestei aplicații și să realizăm o dozare foarte fină a rășinilor. Astfel se va obține o calitate uniformă foarte bună pentru abrazivii produși.

O’Boyle
Tel. +40 256-201346
office@.oboyle.rooboyle-ORIG
www.oboyle.ro


 

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu