Performanţă, securitate și putere

by donpedro

Caracteristicile de bază ale noi generaţii de dispozitive IoT.

Într-o piaţă tot mai accelerată a dispozitivelor industriale şi de consum destinate aplicaţiilor IoT, nevoia de îmbunătățire a performanței, a securități și a mana­gementului energetic este critică. Creşterea numărului de dispozitive grafice complexe şi tot­odată mari consumatoare de energie, care pătrund pe piață în fiecare zi, transmite un semnal clar că dezvoltarea de sisteme devine un proces din ce în ce mai complex – și acesta este doar începutul.
Ca răspuns la creşterea complexităţii și la cererea dezvoltatorilor, am introdus cea mai nouă familie de procesoare de aplicații – i.MX 6DualPlus, i.MX 6QuadPlus și i.MX 6UltraLite – pentru a oferi cele mai înalte niveluri de performanță, de gestionare a energiei și de Securitate, atât pentru aplicații de vârf, cât şi pentru aplicaţii de complexitate redusă.

Diagrama bloc a procesorului de aplicaţii i.MX6QuadPlus

Îmbunatățirile aduse seriei i.MX 6 au transformat această familie de procesoare în cea mai versatilă platformă pentru aplicaţii multimedia și de afișare, până în prezent, oferind utilizatorilor de dispozitive din noua generaţie un nivel superior de per­for­­manţă, într-un mediu expansiv şi foarte dinamic precum IoT. Cu această extindere, dezvoltatorii de sisteme pot beneficia atât de capabilităţile PMIC (Power Management Integrated Circuits) de la Freescale, cât şi de pin-compatibilitatea și scalabi­litatea seriei i.MX 6.

Soluţii vizuale uimitoare pentru aplicaţii multi-market de nivel înalt
Familiile i.MX 6DualPlus și i.MX 6QuadPlus dispun de nucleul ARM® Cortex®-A9 și sunt construite pe baza procesoarelor puternice i.MX 6Dual și i.MX 6Quad, fiind capabile să dubleze, cel puţin, performanțele grafice și să îmbunătățească cu peste 50% modul de utilizare a memoriei.
i.MX 6DualPlus și i.MX 6QuadPlus fac parte din linia noastră, tot mai mare, de produse destinate aplicaţiilor multimedia și de afișare, ce oferă procesare de înaltă performanță, cu un grad mare de integrare funcțională pentru caracteristici grafice complexe, îmbunătăţite şi care sunt capabile să gestioneze cerințe suplimentare de alimentare.

Principalele caracteristici ale seriilor i.MX 6DualPlus și i.MX 6QuadPlus:

• Pentru a creşte lăţimea de bandă a bus-ului de date, fiecare procesor oferă o interfaţă nouă şi optimizată de memorie de tip 64-biţi DDR3/LVDDR3 / LPDDR2-1066.
• Memoria integrată SRAM a fost mărită, iar pentru îmbunătăţirea eficienţei, au fost adăugate noi capabilităţi: “pre-fetch” (citirea în avans a memoriei de program) și “resolve engines” (motoare dedicate de calcul).
• Aceste procesoare vin echipate cu un hardware capabil să asigure caracteristicile de Securitate, fiind ideale pentru aplicaţii de securizarea a comerţului electronic (e-commerce), de gestionare a drepturilor digitale, de criptare a informațiilor și de securizare a descărcărilor de software.
• Arhitectura TrustZone® – împreună cu extensiile de securitate din nucleele Cortex A9, precum și controlerul generic de întreruperi, memoria RAM integrată și controlerul TZASC (TrustZone Adresa Space Controler) – ajută la prevenirea atacurilor software.
• Îmbunătăţirea modului de gestionare a energiei permite multor caracteristici multimedia și perifericelor să conserve puterea în ambele moduri: activă şi de mică putere. Freescale PF0100 PMIC livrează puterea necesară pentru i.MX 6QuadPlus și i.MX 6DualPlus.

Diagrama bloc a procesorului de aplicaţii i.MX6UltraLite

Cel mai tare şi mai mic microprocesor Cortex-A7 de pe piaţă
Bazându-se pe cel mai eficient nucleu, ARM Cortex-A7, din punct de vedere energetic, disponibil în capsule BGA de 14 × 14mm și 9 × 9mm, familia procesoarelor i.MX 6UltraLite a fost proiectată pentru a oferi performanțe foarte bune în aplicaţiile embedded, unde constrângerile de spaţiu şi consumul mic de putere sunt cerinţe obligatorii precum plățile electronice, interfeţele industriale om-mașină (HMI) și sistemele de control al clădirilor.
• Arhitectura avansată de gestionare a energiei oferă moduri multiple de economisire a acesteia, prin ajustarea dinamică a tensiunii şi frecvenţei precum şi prin utilizarea unui comutator integrat de putere pentru diminuarea flexibilă a scurgerilor de putere în modurile de mică putere.
• Pornirea în siguranţă a imaginii sistemului, motoarele hardware criptografice și generarea de numere aleatorii permit cererilor de acces la periferice și la memorie să fie verificate hardware. Acestea oferă izolare și resurse sigure ale sistemului împotriva acţiunilor externe de pătrundere forţată. Detecţia hardware a pătrunderilor forţate în sistem și motorul integrat DRAM de criptare /decriptare, sunt capa­bi­lităţile care fac din seria i.MX 6UltraLite una dintre cele mai si­gu­re soluții bazate pe ARM Cortex-A7 dispo­nibile pe piaţă.
• i.MX 6UltraLite a fost proiectat pentru conectivitate şi pentru integrare simplificată fiind optimizat pentru utilizare facilă și timpi reduşi până la lansarea pe piață. Acesta oferă o funcționalitate mare la costuri competitive.
• i.MX 6UltraLite este susținută de PF3000 PMIC (produs Freescale lansat de curând pe piaţă) și de alte soluții ieftine de alimentare, inclusiv de circuite discrete, care se potrivesc foarte bine pe segmentul inferior al seriei de procesoare de aplicaţii i.MX 6 bazate pe nucleele Cortex A9-și Cortex-A7.

Dezvoltatorii de astăzi au nevoie de instrumente eficiente şi performante, din punct de vedere al puterii, capabile să suporte toate constrângerile aplicaţiilor lor. i.MX 6DualPlus, i.MX 6QuadPlus și i.MX 6UltraLite au fost proiectate cu gândul la dezvoltatorii de dispozitive IoT, pentru a le oferi cele mai înalte nivele posibile: de perfor­manță, de management al puterii și de securitate ■

Articol realizat de echipa tehnică de la Freescale Semiconductor.

Freescale Semiconductor România S.R.L.

București
Tel: 021 3052 400
officero@freescale.com
www.freescale.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu