Module WIFI & BLE de la ATMEL

by donpedro

Acestea sunt module deja certificate proiectate pentru a fi utilizate în aplicaţii IoT cu consum mic de putere. Acestea se pot integra destul

de ușor în rețeaua IoT, deoarece dezvoltatorul nu are nevoie de know-how cu privire la WiFi, RF, sau Internet. Modulul funcționează în întregime în mod independent și este ușor de adresat prin intermediul unei interfețe seriale. Aplicațiile țintă sunt în domeniul larg al dispozitivelor alimentate de la baterii, aplicații industriale și servicii medicale.

Modulele de la Atmel au fost optimizate pentru aplicații portabile (alimentate de la baterii), care funcționează cu o tensiune de intrare de la 1.8V la 3.6V și care necesită doar 4μA în modul stand-by. Acest lucru înseamnă că nodurile IoT, prevăzute cu module ATMEL și alimentate de la baterii, pot trimite date la un server SSI pentru un timp foarte lung.

Dacă aveți deja un controler de înaltă perfor­manță în aplicația voastră cu sistem de operare compatibil-Internet, atunci aveți posibilitatea de a utiliza un modul cunoscut sub numele de link controler, disponibil la ATMEL. În esenţă, un link modul este o pastilă de siliciu în care sunt integrate toate funcționalităţile RF. Totuși, protocolul de rețea individual trebuie să fie prelucrat în procesorul principal al aplicației în lucru.
Modulului WiFi link i s-a dat denumirea ATWILC1000. Acest lucru implică un link controler IEEE 802.11 b/g/n IOT, care se adresează prin intermediul unei interfețe SDIO.
Modulul ATWILC3000 este o combinație între WiFi IEEE 802.11 b/g/n și modulul de legătură Bluetooth 4.0 IOT, adresat prin intermediul unui intefeţe UART sau SDIO.

Cu toate acestea, mulţi clienți sunt interesați de o soluție mai completă prin care întreaga procesare a protocolului să fie efectuată în modul.
În această situație, ATMEL poate oferi modulul ATWINC1500, un controler de rețea IEEE 802.11 b/g/n IOT care se adresează prin UART sau SPI. Pe de altă parte, există, de asemenea, modulul ATWINC3400, care oferă IEEE 802.11 b/g/n și BT 4.0 IOT. Pot fi utilizate mai multe interfețe precum UART, SPI, I2C sau SDIO.
Pentru o evaluare facilă, toate modulele și kit-urile de pornire sunt disponibile la CODICO.

Contactați-ne dacă aveți întrebări suplimentare, sau pur și simplu, pentru a cere documentații suplimentare.

Johannes Kornfehl
johannes.kornfehl@codico.com
Tel: +43 1 86305 149

CODICO
www.codico.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu