STAŢIE DE LUCRU PENTRU DOZARE

by donpedro

Se aplică aceeaşi cantitate de fiecare dată, pentru rezultate mai bune şi mai puţine remedieri.
Uşurând munca operatorilor care aplică în cantităţi uniforme adezivi, răşini epoxi­dice, lubrifianţi şi alte fluide de asamblare, dozatorul de fluide Ultimus™ de la Nordson EFD contribuie la creşterea productivităţii, la eliminarea remedierilor şi reparaţiilor costisitoare, precum şi la creşterea calităţii şi fiabilităţii produselor.
Dozatorul de fluide Ultimus™ elimină toate presupunerile şi variabilele din procesul de dozare a fluidelor, utilizând un regulator de aer de înaltă precizie şi un temporizator controlat prin microprocesor pentru a determina cantitatea de material care trebuie aplicată. Cantitatea dozată este controlată printr-o combinaţie între dimensiunea vârfului de dozare, presiunea aerului şi timpul de aplicare, care poate fi ajustată prin creşteri de .0001 secunde pentru un control excepţional în ceea ce priveşte dimensiunea depunerii (linie sau punct).
Materialul este dozat dintr-o seringă ce poate fi ţinută ca un stilou sau poate fi montată pe un suport opţional, astfel încât braţele operatorului să rămână libere pentru poziţionarea sau asamblarea pieselor. Pentru a plasa o cantitate identică de material pe fiecare piesă, operatorul doar poziţionează vârful de dozare şi apasă cu piciorul pedala electrică.
Caracteristicile includ: afişaje digitale simultane pentru toţi parametrii de dozare (inclusiv presiunea aerului, numărul de doze, timpul de dozare şi aspirare) şi o funcţie convenabilă de “Instruire” care simplifică setarea iniţială. Pentru firmele producătoare din întreaga lume, dozatorul de fluide Ultimus poate fi programat la faţa locului în 9 limbi, asigură conversia automată a tensiunii şi include adaptori electrici pentru orice ţară.
Un sistem unic de panouri de montare şi accesorii permite personalizarea dozatorului de fluide Ultimus pentru aplicaţii specifice. Opţiunile includ: o lampă flexibilă multifuncţională, o lupă de 1,7X pentru lucrări de precizie, braţ de montare flexibil pentru seringă şi un mâner ergonomic cu un comutator cu senzor tactil şi o lampă cu LED pentru a ilumina zona unde se efectuează dozarea. Fiecare dozator de fluide Ultimus include un set iniţial complet de seringi, pistoane şi vârfuri de dozare adaptate la aplicaţia specifică a utilizatorului, împreună cu o garanţie de bună funcţionare de 10 ani.

Pentru a afla mai multe despre modul în care echipamentele Nordson EFD pot contribui la îmbunătăţirea proceselor de dozare, vă rugăm să contactaţi:

Leonard Dodiță – leonard.dodita@nordsonefd.com
Application Specialist & Technical Support Romania
Tel. 0736 36 91 99

Nordson EFD
www.nordsonefd.com

Despre Nordson EFD
Nordson EFD proiectează şi produce sisteme de precizie pentru dozarea fluidelor în cadrul proceselor de asamblare pe bancul de lucru şi pe liniile de asamblare automate. Permiţând producătorilor să aplice aceeaşi cantitate de adeziv, lubrifiant sau alt fluid de asamblare pe fiecare piesă, de fiecare dată, sistemele de dozare EFD ajută companiile dintr-o gamă largă de industrii să crească randamentul, să îmbunătăţească calitatea şi să scadă costurile de producţie. Printre alte echipamente de gestionare a fuidelor se numără seringile şi cartuşele de înaltă calitate pentru ambalarea materialelor simple sau bi-componente, precum şi o gamă largă de garnituri, cuple şi conectori penru a controla fluxul fluidelor în mediile medicale, biofarmaceutice şi industriale. De asemenea, compania noastră este unul dintre cei mai mari producători de flux şi paste de lipit, specializate pentru aplicaţii de dozare şi imprimare în industria electronică.

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu