#KinetisConnects

by donpedro

Transformaţi curiozitatea în cea mai mare invenţie de mâine.

de Kathleen Jachimiak, Freescale Semiconductor

Toți ne naștem cu un simț înnăscut al curiozităţii despre lume. Este vorba despre o curiozitate pe care părinții și profesorii o cunosc de la copiii mereu iscoditori, care constant pun întrebări despre lumea din jurul lor. Alimentarea acestei curiozități este importantă, deoarece pe măsură ce îmbătrânim, devine din ce în ce mai dificil să găsim timp pentru a învăța lucruri noi. Lucrând la Freescale, sunt foarte de norocoasă, fiind înconjurată de tehnologii de lider de piață care ajută ca lumea să se transforme într-un loc mai inteligent și mai sigur. În centrul acestor tehnologii sunt ingineri, care au încurajat curiozitatea, transformând întrebări, “de ce” și “cum”, în lucruri excepţionale pe care le-au realizat.
Indiferent de profesia ta, cred că noi toți, încă dezvoltăm uneori o curiozitate despre cum merg lucrurile și poate chiar avem idei despre cum să facem lucrurile mai bine. De exemplu: fiecare s-a întrebat de ce bateriile telecomenzii trebuie să fie înlocuite atât de des sau de ce tava din cuptorul cu microunde se învârte pe loc sau ce face frigiderul tău să funcționeze?

Intră în domeniul Kinetis MCU … Nu este un secret faptul că, microcontrolerele Kinetis sunt “conectate” la oameni, făcând lucrurile mai bune pentru viața noastră, în fiecare zi. Indiferent dacă ne dăm seama sau nu, aceste MCU-uri reprezintă o parte importantă din viața noastră de zi cu zi; din momentul în care alarma ceasului nostru se declan­șează dimineața, până seara, târziu, în momentul în care oprim eReader-ul în care se află cartea noastră favorită. De fapt, chiar patul în care dormim poate folosi un MCU. Microcontrolerele sunt încorporate în aproape fiecare dispozitiv conectat la o sursă de putere sau la o baterie. Aș îndrăzni să spun că o gospodărie medie are cel puțin 50 de gadget-uri electronice și electrocasnice cu MCU-uri în ele, pornind de la deschizătorul ușii de garaj și până la ceasul dumneavoastră inteligent. Popularitatea tot mai mare a microcontrolerelor în produse finite se datorează faptului că MCU-urile dispun de mai multe facilități complete, au costuri mai mici, iar dezvoltarea de produse bazate pe microcontrolere se face mai ușor decât oricând înainte. Microcontrolerele Kinetis, în special, se concentrează pe următoarele patru domenii cheie pentru ca experiența inginerilor care proiectează cu acestea dar și pentru consumatorii care utilizează produsele finale să devină din ce în ce mai mare.

Securitate – Privilegiul oferit de conectivitate impune creşterea responsabilităţii de a securiza tot. Vrem să ne asigurăm că doar utilizatorii autorizați văd informațiile, folosind dispozitivele noastre, iar dispozitivele din casa noastră nu sunt accesate cu ușurință de către hackeri. Caracteristicile de securitate ale microcontrolerelor Kinetis MCU sunt concepute pentru a preveni atacurile nedorite și de a proteja dispozitivul.
Vezi: Freescale.com/security

Conectivitate – Casele noastre devin mai inteligente. Sunt destul de în vârstă ca să-mi amin­tesc de zilele când nu existau telecomenzi – când schimbam canalul, trebuia să mă deplasez fizic și să schimb numărul canalului pe scală. Telecomanda wireless a fost inventată ca o modalitate de a conecta utilizatorul și televizorul de la distanță. Această idee s-a răspândit peste tot în casă, iar modul în care se conectează dispozitivele este mai avansat decât oricând. Termostatul “vorbeşte” cu ventilatorul de tavan, sistemul de alarmă de acasă transmite informaţii unui iPad și mă simt, ca și copiii mei, că sunt în măsură de a controla foarte multe lucruri din jurul casei, chiar din sistemul lor de joc. În microcontrolerele Kinetis sunt integrate modalități inteligente pentru ca dispozitivele să se conecteze unul cu altul – atât prin conexiuni wireless cât și prin cablu.
Vezi: Freescale.com/Kinetis

Low Power – Ai pierdut vreodată ocazia de a păstra un moment video sau o imagine a unui reper important, deoarece bateria camerei a murit sau s-a deconectat de la ceva important, în timp ce pictograma bateriei de pe telefon indica atingerea pragului de 0%? Capacitățile low-power ale Kinetis MCU permit extinderea duratei de viață a bateriei și sunt mai ecologice pentru mediu, ajutând la salvarea de energie în sistemul global. Vezi: Freescale.com/lowpower

Ușurinţa-în-utilizare – Microcontrolerele Kinetis sunt activate de o varietate de instrumente software și hardware. La fel cum ciocanul și șurubelnița te ajută să construieşti mai uşor o casă, instrumente precum plăcile Freescale Freedom și Kinetis SDK fac mai ușoară proiectarea următorului produs electronic important. Făcând microntro­lerele Kinetis mai ușor de utilizat și de proiectat cu ele, vom permite inginerilor să se focalizeze pentru noi caracteristici și diferențiere adăugată.
Vezi: Freescale.com/Kinetis/SW

Pentru că lumea tehnologiei continuă să evolueze, sunt nerăbdătoare să văd ce ne rezervă viitorul. Dar acest lucru începe întâi cu tine și curiozitatea ta. Ce provocări ai cu tehnologia de azi? Cum ai putea folosi microcontrolere Kinetis pentru a proiecta următorul lucru important? De asemenea, stați conectați pentru mai multe informații cu privire la #KinetisConnects și la modul în care vă puteți implica în anul 2015 ■

Kathleen Jachimiak este director de marketing de produs pentru microcontrolere Kinetis.

Freescale Semiconductor România S.R.L.

București
Tel: 021 3052 400
officero@freescale.com
www.freescale.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu