MikroElektronika & FTDI Chip lansează platforma de dezvoltare multi-faţetă FT90X

by donpedro

FTDI Chip partener tehnologic al MikroElektronika a anunţat lansarea unui ecosistem complet de produse de dezvoltare ce asigură suportul pentru seria FT90X de

microcontrolere pe 32 de biţi optimizate pe aplicaţie. Prin intermediul acestor produse, ce incorporează elemente hardware şi software, inginerii vor fi capabili de a beneficia de întreg potenţialul microcontrolerelor FT90X şi pot realiza proiecte inspirate de sisteme embedded.
Ecosistemul cuprinzător al FT90X de la MikroElektronika constă din:
• placă de dezvoltare EasyFT90X format 266mm x 220mm, ce dispune de un MCU FT900, cameră CMOS on-board, display TFT 3,5 inch / 320×240 pixeli cu ecran tactil, soclu pentru card microSD şi posibilităţi multiple de I/O, permiţându-i să fie interfaţată cu o varietate mare de senzori externi şi alte dispozitive hardware. De asemenea pe placă sunt incluse un programator mikroProg Fast USB 2.0 şi un depanator in-circuit, plus o gamă de exemple de la MikroElektronika.
• placa Clicker 2 de dimensiunea unui card de credit ce se poate conecta la o varietate de module de extensie numite plăci click™ (cu peste 100 de posibile alegeri la ora actuală) prin soclurile sale mikroBUS™. Placa dispune de un MCU FT90X preprogramat cu un USB-HID bootloader, un conector USB Mini-B, 2 LED-uri indicatoare, 2 butoane cu apăsare configurabile, plus oscilatoare de 32kHz şi 12MHz.
• Acoperind toate cele 3 limbaje de programare mikroC, mikroBasic şi mikroPascal, compilatoarele asigură suport complet pentru FT90X (atât în aplicaţii independente, cât şi pentru EasyFT90X şi Clicker 2.

FTDI Chip
www.ftdichip.com

MikroElektronika
www.mikroe.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu