Nu ne e frică de angajament

by donpedro

Deci, poate o linie de produse de tip microcontroler să fie nemuritoare? Desigur că nu, dar mulți ingineri doresc să poată continua să cumpere același

microcontroler în permanență. Și, cu toate că nu este ceva etern, dovada acestei dorințe este exemplificată prin unele componente ale portofoliului nostru de MCU care se vând încă, deși sunt în producție de mai mult de 25 de ani.

de Michael Haight

“Nu vreau să ating nemurirea prin munca mea. Vreau să o ating prin a nu muri. “
Woody Allen

În mod evident, inginerii pun valoare pe asigurarea aprovizionării sau pe disponibilitatea unei producții cons­tante pentru o perioadă îndelungată. Motivele variază. Unii se așteaptă ca produsele lor preferate să fie vândute pe piață, neschimbate, pentru mulți, mulți ani. Pentru alții, lansarea unui produs pe piață necesită trecerea de teste de certificare stricte și de siguranță.
Orice modificări ulterioare ale componentelor sistemului ar necesita o re-certificare costisitoare. Pentru mulți, se aplică zicala “dacă nu este stricat, nu-l repara”.
Pentru a rezolva această nevoie, Freescale a creat programul Product Longevity – făcând o gamă largă de dispozitive disponibile până la 15 ani.
Longevitatea, în această utilizare a cuvântului, se referă la angajamentul pe care îl face Freescale – de a asigura o minimă durată de viață. Nu trebuie confundată cu fiabilitatea produsului, care indică cât de mult se estimează că o componentă va funcționa într-un sistem. Longevitatea se referă la durata minimă de la lansarea componentei, în care clienții se așteaptă să continue să cumpere componente care sunt compatibile cu proiectul siste­mului lor. Înțelegerea longevității unei componente este un criteriu cheie în procesul de selecție al dispozitivelor pentru un nou proiect de sistem.
Deci, deși nu există ceva nemuritor, Freescale se străduiește să perpetu­eze durata de viață a produselor clienților săi prin furnizarea pe termen lung a componentelor esențiale. Aruncați o privire la Product Longevity, pe site-ul www.freescale.com/productlongevity și parcurgeți lista de dispozitive pe care ne propunem să o producem (și termenii și condițiile pentru fiecare) pentru cel puțin 10 ani, iar în unele cazuri, 15 ani.

Deci, rețineți: nu ne e frică de angajament.

Michael Haight lucrează în dezvoltarea de afaceri pentru Divizia Microcontrolere, la Freescale Semiconductor

Freescale Semiconductor România S.R.L.

București
Tel: 021 3052 400
officero@freescale.com
www.freescale.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu