Noi senzori de temperatură de ultra-joasă putere de la Silicon Labs

by donpedro

Silicon Labs a lansat o nouă familie de senzori de temperatură de înaltă precizie oferind un randament energetic lider industrial. Senzorii de temperatură de ultra-joasă putere Si705x de

la Silicon Labs consumă numai 195nA (curent tipic mediu) atunci când sunt citiţi la un eşantion pe secundă, ceea ce minimizează auto-încălzirea şi permite operarea cu baterii tip monedă pe mai mulţi ani. Spre deosebire de senzorii de temperatură digitali tradiţionali, dispozitivele Si705x îşi menţin precizia pe întreaga gamă de temperatură de operare şi pe întreg domeniul de tensiune, oferind 4 nivele de precizie de până la ± 0,3 °C. Senzorii sunt ideali pentru HVAC, electrocasnice, echipamente de calcul, sisteme de urmărire, stocare la rece, control industrial şi echipamente medicale. Pentru industria auto sunt de asemenea disponibile versiuni cu calificare AEC-Q100.
Disponibili în capsulă compactă DFN 3 mm × 3 mm, senzorii Si705x sunt caracterizaţi de o interfaţă standard industrial I2C pentru o configurare uşoară. Fiecare dispozitiv oferă o rezoluţie a temperaturii de până la 14-biţi pentru măsurare de înaltă precizie, iar domeniul de temperatură de la -40 la +125°C este potrivit pentru aplicaţii casnice, industriale şi auto. Cu o tensiune de alimentare minimă mică de numai 1,9V, senzorii Si705x pot fi conectaţi direct la o baterie, fără necesitatea unui stabilizator extern de tensiune.
Senzorii de temperatură Si705x sunt compatibili la pini şi software cu familia cunoscută de senzori de temperatură şi RH Si70xx de la Silicon Labs. Această compatibilitate permite reutilizarea unui proiect de senzor RH existent şi software-ul aferent, în aplicaţii numai de temperatură.

Silicon Labs
www.silabs.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu