Inspecția culorii și intensității LED-urilor cu senzorii Sensor Instruments

by donpedro

Aplicația presupune verificarea culorii LED-urilor în cazul periuțelor de dinți electrice. Mai mult, se impune determinarea ciclurilor ON/OFF ale LED-urilor.

Pentru aceasta, este necesară utilizarea unui senzor de culoare capabil să detecteze sursele de lumină, care să dispună de o rată mare de scanare și o frecvență de comutare adecvată.

Pentru investigații, este utilizat un senzor SPECTRO-3-FIO-CL împreună cu optica KL-M18-A2.0 și fibra optică R-S-A2.0-(2.5)-1200-67. Distanța de citire este de 30mm. În timpul testelor, s-a arătat că este mai folositor utilizarea modului DC în locul celui LED OFF, dar cu o

putere redusă, suficientă pentru observarea punctului de lumină albă. Din moment ce punctul de lumină albă arată exact zona de detecție a senzorului de culoare, optica KL-M18-A2.0 devine ușor de ghidat înspre poziția dorită.
După cum se poate observa din capturile de ecran, lumina emisă de senzor o influențează nesemnificativ pe cea emisă de LED. Prin urmare, este posibilă detecția culorii și intensității luminii LED-ului cu o precizie ridicată.

Contact

O’BOYLE SRL

Piaţa Ştefan Furtună nr. 5, Ap. 9, Timişoara, Jud. Timiş
Tel.: 0256-201346
Fax: 0256-221036
office@oboyle.ro
www.oboyle.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu