Atmel a lansat noua generaţie de MCU AVR de joasă putere pe 8 biţi

by donpedro

La Electronica 2014, Atmel® Corporation a lansat noua sa generaţie de microcontrolere pe 8 biţi megaAVR®. Dispunând de o memorie Flash de la 4KB la 16KB,

noile dispozitive aduc îmbunătăţiri de ultimă generaţie precum funcţionalitate analogică suplimentară şi caracteristici pentru aplicaţii de consum energetic redus pentru uz casnic, industrial şi IoT (Internetul Lucrurilor).
Încă de la lansarea sa iniţială în 2002, Atmel megaAVR, cel mai popular tip de microcontroler AVR pe 8 biţi, poate fi găsit în milioane de aplicaţii. Realizate pentru inginerii de toate nivelele de la proiectanţi profesionişti până la amatori, comunităţi DIY (Do-it-Yourselfer) şi Maker, microcontrolerele megaAVR pe 8 biţi sunt ideale pentru aplicaţii pe o varietate de pieţe: industria auto, industrie, aparatură electrocasnică.
Noua generaţie megaAVR oferă toate avantajele generaţiilor anterioare, dar şi caracteristici noi.
Caracteristici cheie pentru microcontrolerele Atmel megaAVR pe 8 biţi: simplitate; consum ener­getic redus; largă selecţie de unelte de dezvoltare, printre care şi gratuitul Atmel Studio IDE; set extins de periferice, incluzând ADC, comparator analogic, SPI, I2C şi USART; instrucţiuni cu un singur ciclu rulând 1MIPS pe MHz; proiectat pentru limbaje de nivel înalt cu spaţiu de program minimal; performanţe de timp real.
La acestea se adaugă şi noile caracteristici: ID unic pentru fiecare dispozi­tiv, permiţând o mai mare siguranţă pentru aplicaţii IoT şi reţele wireless; precizie îmbunătăţită a oscilatoarelor interne pentru comunicaţie serială UART; precizie îmbunătăţită a tensiunii interne de referinţă pentru rezultate mai bune ale conversiei analog-digitale.

Atmel® Corporation
www.atmel.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu