MURR – echipamente pentru automatizare

by donpedro

COMPEC vă oferă “mii de produse…milioane de soluţii” datorită gamei variate de componente ce cuprinde: produse electronice, produse pentru electrică şi automatizare, senzori industriali, pneumatică, hidraulică, armături, produse mecanice şi scule, produse pentru testare şi măsurare. Oferta de produse de la Murr Elektronik cuprinde 42.000 de repere, produse ce oferă o abordare integrată pentru rezultate eficiente din punctul de vedere al costurilor:
• concepte flexibile de instalare – procese optimizate
• diagnoze rapide – creşterea disponibilităţii utilajelor
• reducerea timpilor de instalare şi configurare
• optimizare logistică
• reducerea efortului de cablare

Oferta MURR – gamă diversă pentru automatizări

MURR este cel mai mare producător de soluţii de conectare din industrie. Practic, orice sistem de conectare dintre PLC ca sistem de decizie şi senzori, ca sistem de detecţie, poate fi furnizat de către MURR. Oferta MURR cuprinde sisteme inteligente pentru tablouri electrice, sisteme de conectare, sisteme I/O şi interfeţe.

Sisteme electronice pentru tablouri electrice

Sisteme I/O

Interfeţe

Sursele de alimentare precum şi sistemele inteligente de distribuţie sunt prezente în aproape orice tablou electric. COMPEC este distribuitorul dvs. de produse MURR prin gama diversă de transformatoare pentru ajustarea tensiunilor necesare alimentării

Tehnologii de conectare

diverşilor consumatori, surse redresate de tensiune (pentru transformarea tensiunilor alternative în tensiuni continue) şi de surse de tensiune în comutaţie (pentru transformarea în tensiuni continue reglate). Portofoliul MURR cuprinde de asemenea o selecţie variată de module buffer şi module redundante. Managementul inteligent al curentului şi implicit al consumului este un alt factor important. Aici, seria MICO de siguranţe automate inteligente se impune.

Surse de tensiune de la MURR

Sursa de tensiune reprezintă una dintre cele mai importante componente dintr-un tablou electric. Focalizarea MURR este de a furniza surse de alimentare cu tensiuni de ieşire constate şi mai ales independente faţă de fluctuaţiile tensiunii de la intrare. Sursele de alimentare de la MURR sunt pretestate înainte de a fi introduse pe piaţă de către laboratorul certificat al MURR. Sursele de tensiune posedă o multitudine de certificări pentru a fi folosite în cele mai diverse domenii ale industriei, fie că vorbim de industria producătoare de maşini-unelte, fie de industria de procesare sau cea maritimă, spre exemplu.

PICCO – sursa de alimentare pentru spaţii restrânse

Când vine vorba de instalare în spaţii restrânse, majoritatea proiectanţilor apelează la surse de alimentare cât mai compacte. Sursele de alimentare PICCO de la MURR Elektronik reprezintă alegerea cea mai inspirată pentru astfel de aplicaţii.

Sursele PICCO sunt ideale pentru tablourile electrice din clădiri, pentru alimentarea panourilor de control, doze de distribuţie sau pentru tablourile electrice folosite la maşinile unelte. În funcţie de aplicaţie, există posibilitatea alegerii între 4 modele distincte, fiecare fiind disponibil cu tensiuni de 12V sau 24V la ieşire. Se poate opta pentru versiuni cu conexiuni cu cleme sau cu terminale cu şurub, în final fiind disponibile 16 versiuni de PICCO.
Sursele sunt proiectate să fie instalate rapid şi uşor pe şine DIN.
De asemenea, ieşirea sursei este protejată la scurtcircuit precum şi la suprasarcină. PICCO sunt de asemenea recomandate pentru folosirea în clădirile rezidenţiale şi publice, sursele din această gamă fiind conforme cu standardul PFC SR 61000-3-2, compatibilitatea electromagnetică fiind foarte bună.
Beneficiile dvs.
• 16 modele dintre care puteţi alege:
– versiuni cu terminal cu cleme sau cu şurub
– tensiuni de ieşire de 12Vdc sau 24Vdc
– puteri de 10W, 30W, 60W sau 100W
• Funcţie de limitare a puterii (caracteristică U/I): această funcţie asigură că, spre deosebire de alte modele convenţionale de surse de tensiune, PICCO nu se opreşte brusc şi complet în cazul apariţiei unor scurtcircuite sau suprasarcini, ci doar reduce tensiunea de la ieşire cu o pantă care protejează consumatorii şi sursa însăşi
• Conformitate asigurată cu specificaţiile standardului PFC (SR EN61000-3-2)
• Emisii EMC reduse (EMI clasa B)

Evolution+ – seria de surse de tensiune pentru aplicaţii comune

Modelul Evolution+ este bazat pe seria de succes de surse de alimentare de la MURR denumită generic Evolution.

Cu noile caracteristici tehnice, modelele recente îndeplinesc cerinţe şi mai mari ale aplicaţiilor actuale.
Aceste îmbunătăţiri ale seriei Evolution+ au fost aduse pentru a creşte disponibilitatea sistemelor de producţie.
Cu o placă electronică acoperită cu un strat protector de lac şi contacte de semnalizare libere de potenţial, seria Evolution+ vine să îndeplinească şi cele mai pretenţioase cerinţe.
Beneficiile dvs.
• Design compact, răcire bună: cu ajutorul designului lor compact, sursele din seria Evolution sunt pretabile şi pentru aplicaţii în tablouri electrice de mici dimensiuni; lamelele radiante de pe lateral contribuie decisiv la disiparea rapidă a căldurii şi implicit la răcirea eficientă a sursei
• Funcţie de putere extra: sursele de tensiune Evolution pot furniza alimentare cu tensiune la o putere cu 50% mai mare pentru 4 secunde, această funcţie fiind de mare ajutor în ceea ce priveşte pornirea motoarelor electrice precum şi la alimentarea sarcinilor capacitive
• Operare bifazată continuă: sursele Evolution sunt tot timpul pregătite dacă apare defect la o fază, acestea putând opera fiabil şi prin alimentarea bifazată
• Placa electronică este protejată de un lac special asigurând rezistenţă la temperaturi ce se modifică frecvent, la praf şi coroziune precum şi o mai bună rezistenţă la vibraţii

MICO – soluţia inteligentă de distribuţie a energiei electrice

Sistemele complexe de alimentare cu energie electrică au nevoie de o protecţie

eficientă pentru consumatorii deserviţi. Sursele de tensiune în comutaţie reprezintă cele mai importante componente ale acestor sisteme de alimentare pentru că sursele sunt cele care monitorizează electronic tensiunea şi curentul de la ieşire.
În cazul apariţiei unui scurtcircuit sau a unei suprasarcini, echipamentele de protecţie (de exemplu, siguranţele electrice clasice) reacţionează mai greu decât sursa şi nu asigură selectivitate sistemului.
Acest fenomen poate conduce la apariţia unor situaţii critice precum căderi prelungite de tensiune şi chiar periculoase precum incendii la cabluri. Modulele MURR speciale şi compacte ajută la eliminarea acestor probleme:
MICO este o compo­nentă esenţială pen­tru pro­tejarea surselor de tensiune!
Protecţia orientată pe defect reprezintă actualmente o mare provocare pentru sistemele moder­ne de alimentare cu ener­gie electrică. MICO repre­zintă un mo­dul de dis­tribuţie inteli­gentă a ener­giei electrice. Erorile sunt identificate rapid în timp ce disponibilitatea utilajelor de pro­ducţie rămâne la cote ridicate.

MICO monitorizează curenţii electrici: se poate selecta o valoare maximă şi individuală a curentului pentru fiecare canal monitorizat în parte de către MICO; LED-ul este verde când valoarea curentului este cea stabilită.

MICO indică momentul apariţiei sarcinii maxime: există prevăzută o alarmă vizuală ce se declanşează atunci când este atinsă 90% din valoarea curentului. LED-ul clipeşte sub formă de culoare verde.

MICO detectează solicitările: atunci când apar scurtcircuite sau când valoarea curentului selectat pe canal este atinsă, MICO comută pe off canalul respectiv. LED-ul clipeşte sub formă de culoare roşie.

MICO asigură flexibilitate: fiecare canal poate fi oprit prin simpla apăsare a unui buton. După apăsare, LED-ul rămâne aprins pe roşu. Desigur, comutarea canalelor pe on se poate face foarte uşor în mod manual.

Autor:
Mihai Priboianu
Aurocon COMPEC SRL

Distribuitor autorizat MURR: AUROCON COMPEC srl
www.compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu