Soluţii robuste pentru aplicaţii grele – Encodere Rotative

by donpedro

Când condiţiile de lucru sunt grele, noul encoder rotativ incremental ENI11HD oferă un feedback rapid şi fiabil pentru motoarele asincrone mari şi nu este afectat de curenţii pulsatorii ai acestor motoare.
În industria siderurgică, construcții navale, în mine sau pe instalațiile offshore, de multe ori mate­rialele cu greutăţi de sute de tone trebuie să fie mutate imediat. Pentru a oferi puterea necesară acestor operaţii sunt folosite motoare asincrone mari. Encodere rotative robuste controlează viteza lor și succesiunea paşilor individuali ai procesului.
Căldura, frigul, murdăria, vibrațiile constante, șocurile puternice și interfe­rențele electromagnetice nu sunt nici pe departe factori de stres pentru noul encoder rotativ pentru sarcini grele. Dispozitivul nu este afectat de curenții electrici generaţi de rotația constantă a arborilor motorului în condiţiile în care aceşti curenţi sunt suficient de puternici pentru a distruge rulmenții din encoderele rotative convenționale. Encoderul rotativ pentru sarcini grele ENI11HD produs de Pepperl+Fuchs este în întregime insensibil la astfel de curenți pulsatorii. El combină o durată lungă de viață cu un nivel ridicat de fia­bi­li­tate. Cutia de contacte poate fi rotită 360°, ceea ce permite o mai mare flexibi­litate în timpul instalării și întreținerii în timp ce reduce costurile de operare.

info@ro.pepperl-fuchs.com
www.pepperl-fuchs.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu