Drivere de motor care economisesc spaţiu şi simplifică proiectarea

by donpedro

Toshiba Electronics Europe (TEE) a lansat două noi drivere de motor, TC78H610FNG şi TB67Z800FTG, care economisesc spaţiul pe placă şi

simplifică proiectarea în aplicaţii cu motoare de mică putere.


TC78H610FNG este un driver în punte H pentru motoare cu perii DC de mică tensiune precum cele folosite în aparatele electrocasnice şi echipamentele alimentate de la baterii. Livrat într-o capsulă SSOP16, acesta poate reduce zona necesară pentru montaj cu 21% în comparaţie cu produsele convenţionale cu funcţionalitate similară, dar disponibile în capsulă SSOP20. Acest lucru permite reducerea dimensiunii echipamentului şi costul aferent PCB-ului.
TC78H610FNG poate controla două motoare cu perii de curent continuu sau un motor pas cu pas. Circuitul operează într-o gamă de tensiune de la 2.5 la 15V şi suportă un curent de ieşire maxim de 1.0A. Rezistenţa ON de ieşire este de 1.2Ω (tipic).
Al doilea nou circuit integrat, TB67Z800FTG, este un driver în jumătate de punte cu 3 canale care integrează şase MOSFET-uri cu structură DMOS (dublu-difuzat). Acesta poate controla un motor fără perii cu trei faze. Dispozitivul include protecţie la curent, capabilitate care eliberează microcontrolerul de această sarcină, reducând astfel încărcarea pe MCU.
TB67Z800FTG operează de la 4 la 22V şi suportă un curent maxim de ieşire de 3A. Driver-ul este livrat într-o capsulă fără plumb VQFN (5 × 5 × 0.9mm), există posibilitatea montării sale pe un mic ventilator de răcire şi dispune, de asemenea, de un radiator pentru a spori şi mai mult răcirea acestuia.
Ambele dispozitive oferă detecţie supra-curent, circuit termic de shutdown şi circuit de blocare sub-tensiune, toate acestea pentru a îmbunătăţi siguranţa în funcţionare.

Toshiba Corporation
www.toshiba-components.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu