Modalităţi de identificare a conectorilor Molex pe internet

by donpedro

Compania Molex, lider pe piaţa mondială de conectică, a fost înfiinţată în anul 1938. La început, echipa Molex a fost concentrată pe design, dezvoltare şi distribuţie de soluţii inovative pentru noile standarde industriale care veneau în întâmpinarea necesităţilor ulterioare de pe piaţă.
Domeniul principal de activitate al firmei Molex este producţia şi distribuţia de conectori. Produsele Molex sunt folosite de producătorii de echipamente
electronice (OEM) din toată lumea. Compania proiectează, produce şi vinde peste 100.000 de produse, printre care terminale, conectori, cablu plat, cabluri mufate, sisteme de interconectare, switch-uri mecanice şi electronice.
Conectorii Molex, interconectând dispozitive şi ansambluri sunt utilizaţi în special în domeniul telecomunicaţiilor – transmisii de date, automotive şi pe piaţa
industrială. Produsele companiei sunt folosite într-o gamă largă de aplicaţii precum desktop-uri, laptop-uri, echipamente periferice pentru calculatoare, telefoane mobile, în electronica digitală precum camere video, televizoare cu plasmă, în unităţile electronice de control a automobilelor etc
.

Telecomunicaţii
În domeniul telecomunicaţiilor firma Molex oferă o gamă largă de produse care sunt orientate în special pe creşterea vitezei transmisiilor de date. Pentru producătorii de telefoane mobile compania pune la dispoziţie conectori micro-miniatură, socket-uri pentru carduri SIM, tastaturi, subansambluri electromecanice. Tehnologia utilizată în producţia plasticului folosit în conectorii Molex destinaţi aplicaţiilor de telecomunicaţii duce la creşterea lărgimii de bandă, reduce interferenţa “crosstalk” şi creşte controlul asupra impedanţei care apare la interconectarea routerelor în telecomunicaţii.

Transmisii de date
Pe piaţa producătorilor de echipamente de transmisie de date, Molex oferă o line de produse pentru transmisii de mare viteză, conectori I/O (intrare / ieşire). Unul din principalele considerente ale succesului companiei Molex se datorează unei legături strânse între producătorii OEM din lumea întreagă şi distribuitorii Molex. Compania produce conectori de putere, optici şi de semnal, cabluri pentru transfer rapid de date, conectori serial ATA. În portofoliul Molex sunt şi conectori pentru copiatoare, imprimante şi scannere, videoproiectoare etc.

Automotiv
Pe piaţa automotiv Molex vine cu o gamă largă de produse care sunt utilizate în airbag-urile unor mărci importante de automobile, centuri de siguranţă, sistemele de monitorizare a temperaturii interne şi externe, în sistemele electronice de deschidere a geamurilor automobilelor.

Piaţa de larg consum
Molex proiectează şi produce conectori miniatură pentru aplicaţii casnice şi echipamente portabile precum camere digitale foto şi video, DVD playere.
Produsele super micro miniatură vin în întâmpinarea tendinţei de miniaturizare a echipamentelor electronice pentru creşterea puterii, a vitezei şi funcţionalităţii dar duc la scăderea greutăţii produsului şi a dimensiunilor produsului finit.

Industrial
Conectorii Molex industriali pot fi folosiţi fără risc în condiţii de mediu dificile: ex. chimicale, uleiuri, temperaturi extreme. Sistemul de ermetizare foarte bun şi faptul că terminalele nu necesită lipire pentru conectare sunt două din considerentele pentru care conectorii Molex sunt aleşi de producătorii de echipamente industriale.

Altele
Molex pune la dispoziţie conectori “custom” pentru sisteme integrate de diagnostic şi terapeutice pentru echipamente folosite în spitale, incluzând raze-x, echipamente pentru imagini pentru rezonanţă magnetică şi aparatură de dializă. Un alt domeniu este cel militar unde conectorii folosiţi sunt “custom” şi unici pentru anumite aplicaţii.

Pentru a veni în ajutorul consumatorilor compania Molex pune la dispoziţie un site www.Molex.com foarte bine documentat şi uşor de utilizat în alegerea conectorului potrivit. Site-ul permite o multitudine de modalităţi de căutare: tipul de conector, cuvinte cheie, imagini, caracterisitici sau după codul produsului dacă acesta este cunoscut de vizitatorul site-ului. Site-ul conţine informaţii complete despre toate produsele Molex din catalog.
Pentru a particulariza, să presupunem căutarea unui conector pentru cablu FPC. Căutarea acestui tip de conector se poate face pe mai multe căi. Am introdus în căsuţa pentru cautare: “FPC”.

Va apărea o fereastră în care vom putea selecta caracteristicile produsului căutat: distanţa între pini, numărul de circuite (fire ale cablului), grosimea cablului, unghiul sub care se face montarea – vertical sau în unghi de 90O. Tipul de montare pe placă SMT sau “Through Hole” şi încă multe alte detalii. În funcţie de cât este mai bine specificată cerinţa, căutarea se restrânge.

În următoarea fereastră vor apărea rezultatele căutării care ne conduc în acest caz la doar 2 exemple, pentru care ni se vor da atât caracterisiticile comune şi cele care le diferenţiază.

Unul din cele 2 repere găsite este cel mai aproape de ceea ce am vrut să căutăm. Prin selectarea lui vom obţine caracteristicile tehnice ale produsului, printre care şi materialul utilizat în fabricarea conectorului, a contactelor, domeniul de temperatură în care poate fi folosit conectorul respectiv.

O dată identificat produsul căutat următorul pas este căutarea distribuitorului Molex din zona în care vă aflaţi.
Vitacom Electronics – distribuitor autorizat Molex – vă stă la dispoziţie pentru orice întrebare de ordin atât tehnic cât şi comercial.

Distribuitor oficial în România pentru produsele Molex
Str. Bună Ziua FN, 400495 Cluj-Napoca
Telefon vanzari: 0264-503540, 0264-503541, 0264-503542, 0264-503543, 0264-503544, 0264-503546.
Fax: 0264596862; 0264438403
Suport tehnic: 0264-503545;
molex@vitacom.ro industrie@vitacom.ro; www.vitacom.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu