SICK – lider mondial al tehnologiei senzoriale

by donpedro

SICK, unul dintre liderii mondiali ai furnizorilor de sisteme senzoriale pentru automatizare, dispozitive de siguranţă, echipamente de analiză şi procesare, precum şi sisteme de identificare automată, aduce o contribuţie majoră la modernizarea şi îmbunătăţirea proceselor industriale. Cu peste 50 de ani de experienţă în tehnologie senzorială, SICK dispune de un know-how cuprinzător asupra aplicaţiilor din aproape toate domeniile industriale, fiind capabil să ofere soluţii perfecte pentru toate ramurile industriale.

SENSICK – Numele tehnologiilor senzoriale puternice şi foarte avansate. Soluţiile pentru automatizări SENSICK pot fi identificate în orice aplicaţii optimizate şi/sau îmbunătăţite. Compania, fondată în 1946, cu sediul central la Waldkirch Germania, are în momentul de faţă peste 4.000 de angajaţi în toată lumea. SICK reprezintă în momentul de faţă o forţă pe plan mondial, având filiale şi companii afiliate cu sedii în toată lumea.

Calitatea reprezintă elementul central
Succesul clienţilor noştri din lumea întreagă demonstrează în mod clar calitatea produselor şi durata mare de viaţă a senzorilor SICK.
Acesta este rezultatul unui bun management al calităţii pentru dezvoltare, producţie, distribuţie şi service. Deoarece conceptul calităţii este de mult timp un element central al filosofiei companiei SICK, fiecare angajat se simte responsabil pentru aducerea unor îmbunătăţiri proprii pentru menţinerea unui înalt nivel al calităţii produselor.

Optimizarea întregului proces
Astăzi companiile trebuie să se gândească şi să reacţioneze în termeni de procese în locul unor funcţii individuale. Metodele de lucru inflexibile trebuie abandonate. Răspunsul nu este găsit în măsuri individuale, ci în soluţii ce tratează problemele în întregime.

SICK – ca acasă în numeroase ramuri industriale:
Manipulare şi depozitare
Industria de ambalaje
Industria auto
Industria electronică
Industriile alimentară, de băuturi şi de tutun
Transporturi, trafic, logistică
Management energetic
Procese industriale
Analizoare şi instrumentaţie de proces
Şi multe altele

Senzori Magnetici pentru Cilindrii Pneumatici
Aceşti senzori oferă pentru majoritatea aplicaţiilor de automatizare industrială, un ajutor în detectarea mişcării şi poziţiei cilindrilor pneumatici cu o precizie foarte mare. Pentru această problema, SICK oferă senzori magnetici speciali pentru detectarea pistonului din interiorul cilindrilor pneumatici.
Senzorii sunt de diferite forme şi moduri de fixare pentru orice tip de cilindru pneumatic prezent în momentul de faţă pe piaţa mondială.
Într-un mod foarte eficient senzorii detectează inelul magnetic prin învelişul exterior al cilindrului (corpul cilindrului este realizat dintr-un material ce nu poate fi magnetizat), anunţând printr-un semnal prezenţa pistonului în dreptul lor.
Senzorii magnetici SICK pentru cilindrii pneumatici sunt recunoscuţi pentru precizie, sensibilitate, varietatea lor acoperind orice aplicaţie dorită de clienţi.

Caracteristici generale:
Indicator de funcţionare prin LED
Precizie şi repetabilitate
Montabili pe cilindru
Funcţie de teach-in

Senzori Magnetici pentru Cilindrii cu canal C
Montabili direct pe suprafaţa cilindrului
Conexiune prin cablu sau cu conector ataşat
Grad de Protecţie IP 67
Pentru toate tipurile de canale rotunde ale cilindrilor e.g. Festo, SMC

Senzori Magnetici pentru Cilindrii cu canal T
Cu noul sistem ASIC pentru o maximă precizie.
Pentru toate tipurile de canale “T” ale cilindrilor
Fixare cu ajutorul unei chei in bus
Grad de Protecţie IP 68, IP 69K
Protecţie medii ATEX

Senzori Magnetici cu montare pe tija pistonului
Cu montare pe tija pistonului pentru diametru maxim de 10 mm
Corp din aluminiu
Conexiune prin cablu sau cu conector ataşat

Senzori Magnetici pentru Cilindrii Rotunzi
Precizie şi repetabilitate
Corp din aluminiu
Conexiune prin cablu sau cu conector ataşat
Montare pe cilindrii rotunzi cu diametre între Ø 8 … 63 mm utilizând clema de fixare R1.

MZ2Q-FTZPS-KP0
Acesta este un senzor magnetic pentru cilindrii cu canal T, cu alimentare DC cu 4 fire. Poate fi utilizat la determinarea poziţiei pistonului (capăt sau poziţii intermediare) în aplicaţii cu cilindrii pneumatici, ca de exemplu: roboţi, manipulatoare, operaţii de comandă şi asamblare etc. Funcţia de învăţare (teach-in) permite programarea a două poziţii de detecţie.

Exemplu de aplicaţie ce utilizează senzorul magnetic MZ2Q: detectarea poziţiei pistonului unui cilindru pneumatic într-o operaţie de manipulare

Modul de montare este rapid, după cum se poate observa şi din imaginile alăturate. Senzorul se introduce în profilul T al cilindrului şi se fixează simplu prin desfacerea unui şurub.

Apoi se trece la programarea celor două puncte de detectare. La atingerea acestor puncte senzorul va furniza semnale de tip puls, care vor fi utilizate în cadrul sistemului automat.

Un singur senzor – două puncte de comutaţie reglabile
economie de spaţiu, timp şi cost
înjumătăţeşte numărul de fire
carcasă compactă, montaj simplu
programare facilă a celor 2 puncte de detecţie.

Distribuitor Autorizat
Aurocon COMPEC SRL
www.compec.ro
office@compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu