SICK – lider mondial al tehnologiei senzoriale

by donpedro

SICK, unul dintre liderii mondiali ai furnizorilor de sisteme senzoriale pentru automatizare, dispozitive de siguranţă, echipamente de analiză şi procesare, precum şi sisteme de identificare automată, aduce o contribuţie majoră la modernizarea şi îmbunătăţirea proceselor industriale. Cu peste 50 de ani de experienţă în tehnologie senzorială, SICK dispune de un know-how cuprinzător asupra aplicaţiilor din aproape toate domeniile industriale, fiind capabil să ofere soluţii perfecte pentru toate ramurile industriale.

A 3-a generaţie în domeniul de aplicaţie
A treia generaţie de switch-uri fotoelectrice oferă o siguranţă în funcţionare mai mare – în orice condiţii date de aplicaţie.
A 3-a generaţie în lucru
A treia generaţie de switch-uri fotoelectrice asigură detecţia inteligentă a obiectelor.
A 3-a generaţie în timp
A treia generaţie de switch-uri fotoelectrice creşte disponibilitatea maşinilor şi economiseşte foarte mult timp

Grupul de produse W 4-3: o eficientă economie de spaţiu
– Cerinţe minime de spaţiu, maxim de flexibilitate
– Siguranţă mare a detecţiei pentru o mare varietate de obiecte
– Senzor mic, dar mare în acţiune
Aceşti senzori au dimensiunile exterioare ale unui cub de zahăr, dar în interior tehnologia unui switch fotoelectric puternic. Integrarea switch-urilor de proximitate fotoelectrice nu mai depinde de spaţiu. Este asigurată detecţia obiectelor mici, transparente sau chiar reflectante, o detecţie sigură independentă de culoarea sau finisarea suprafeţei. Seria W4-3 poate detecta obiecte cu reflexie redusă chiar şi cu un fond în mişcare la numai câţiva milimetri depărtare – funcţia active background suppression.

Grupul de produse W 18-3: specialistul în ambalare
– Carcasă subţire, domeniu mare de utilizare
– Siguranţă mare a detecţiei
– Operare simplă, stabilizare sigură
În aplicaţiile de automatizare, clienţii solicită senzori optici, ce pot rezolva aplicaţii complexe, capabili de a opera la viteze mari de proces şi de a oferi o disponibilitate mare de lucru în condiţii de operare dificile. Pentru aceste cerinţe se recomandă seria W18-3. Aceasta dispune şi de funcţie background suppression de precizie. Distanţa de scanare poate fi reglată simplu şi rapid, fie cu ajutorul unui potenţiometru clasic, fie cu butoane duble cu învăţare (double Teach buttons) cu posibilitate de reglare fină. Printre principalele aplicaţii industriale unde se recomandă utilizarea seriei W18-3 se pot enumera: ambalare, industrie alimentară şi de produse de cofetărie, depozitare şi transport, prelucrarea lemnului.

Grupul de produse W 27-3: dispozitivul universal
– Cel mai robust dispozitiv pentru utilizare universală
– Gata de operare rapid, la o apăsare de buton
– Laser compact, distanţă mare de scanare
Dispozitivele absolute W27-3 îşi dovedesc utilitatea în medii industriale foarte dificile, în condiţii de vibraţii puternice, şocuri şi variaţii extreme de temperatură. Un alt avantaj al W27-3 este reprezentat de gama foarte largă de aplicaţii. Diferitele variante constructive oferă funcţii ce includ alimentare la 24 VDC sau de la 24 la 240 VAC, temporizare pe ieşire etc. permiţând integrarea simplă în orice sistem de control. Gama completă de produse W27-3 dispun de diferiţi senzori şi componente pentru zone Ex în acord cu categoria 3G/3D (ATEX). ECOLAB certifică rezistenţa switch-urilor la agenţii de curăţare şi dezinfectanţii utilizaţi în mod uzual în sectorul alimentar. Utilizări tipice: depozitare şi transport, industria auto, maşini de prelucrare a lemnului, uşi/porţi.

Exemplu de aplicaţie
Un posibil exemplu, ce poate fi însă uşor generalizat, este transportul chiulaselor de motor pe linia de asamblare. În timpul acestui proces, prezenţa chiulaselor trebuie verificată în diferite puncte, de exemplu anterior operaţiilor de asamblare sau manipulare. Această verificare trebuie să fie sigur implementată în sistem. Chiar mai mult, este necesară utilizarea unei distanţe de scanare mari, pentru a permite instalarea senzorilor în afara zonei de lucru a sistemului de apucare sau asamblare.

Soluţia

Switch-ul de proximitate fotoelectric cu reflexie WT 27-3 poate fi utilizat pentru verificarea prezenţei piesei pe linia de asamblare. Montat pe cadrul sistemului, switch-ul de proximitate fotoelectric în infraroşu poate verifica prezenţa piesei de la o distanţă de până la 1500 mm.
Switch-ul de proximitate fotoelectric poate fi legat la sistemul de comandă cu ajutorul unui modul ASI.

Avantajele clientului
Domeniul mare de scanare al senzorilor de proximitate fotoelectrici facilitează instalarea în afara zonei de lucru a sistemului de apucare şi a sculelor de asamblare, protejând astfel senzorul în special în cazul operaţiilor de asamblare manuale. Senzorii fără cip integrat ASI pot fi conectaţi la magistrala ASI cu ajutorul unor module speciale.

Distribuitor Autorizat
Aurocon COMPEC SRL
www.compec.ro
office@compec.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu