Senzor CMOS – ADCC-4050

by donpedro

Avago Technologies anunţă lansarea senzorului CMOS de 2 megapixeli, format optic de un sfert de inch. Acesta dispune de suport de autofocusare care permite camerelor video foarte subţiri din telefoanele mobile, să realizeze înregistrări video de înaltă definiţie (800 x 600 pixeli) la 30 de cadre pe secundă şi imagini digitale de calitate. Pentru obţinerea unor decalaje cât mai mici, ADCC-4050 utilizează arhitectura matricială cu pixeli EP (enhanced-performance) şi a opta generaţie a tehnologiei de procesare a imaginii.
Arhitectura EP reduce curentul negru (dark current) şi zgomotul, înlătură efectul de umbrire al lentilelor, oferind pentru senzorul CMOS performanţe în lumină redusă ce rivalizează cu senzorii CCD. Forma 3D pixel e-field face ca fiecare pixel să fie foarte sensibil la lumină. ADCC-4050 poate să-şi extindă sensibilitatea pixelului la un 8 x 8 pixel binning (1×1 înseamnă că pixelul este utilizat aşa cum este; 2×2 înseamnă că 4 pixeli adiacenţi sunt combinaţi într-un singur pixel, dar cu sensibilitate mai mare şi rezoluţie mai mică).
Senzorul de imagine de 2 megapixeli de la Avago se poate adapta la o gamă variată de condiţii de iluminare, corectând supraexpunerea sau subexpunerea imaginilor. El reglează echilibrul de alb şi culoarea, corectând anomaliile precum erorile pe unii pixeli, erori ce produc imagini zgomotoase.

Avago Technologies www.avagotech.com/imaging

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu