Senzor magnetic dual de camp

by donpedro

Conţinând doi senzori magnetici de câmp foarte sensibili, senzorul ZMX40M de la Zetex poate fi utilizat pentru măsurarea cu foarte mare precizie a poziţiei liniare şi a curenţilor mari. Acest dispozitiv magneto-rezistiv oferă o precizie şi o sensibilitate mult mai mare decât a dispozitivelor tradiţionale cu efect Hall.

Benzile peliculă din permaloi care acoperă fiecare chip senzor formează o punte Wheatstone ce livrează o tensiune de ieşire proporţională cu câmpul magnetic (Hy); fiecare chip se află în câte o capsulă SM8. Magneţii permanenţi interni crează un câmp perpendicular care suprimă histerezisul şi polarizările senzorilor în regiunile lor liniare.
Montaţi în paralel şi separaţi precis de un plan Y de 3mm, cei doi senzori pot măsura cu precizie poziţia unui obiect magnetic. Un magnet ce se mişcă deasupra capsulelor stimulează câte o ieşire de la fiecare senzor provocându-le în acel moment o valoare de vârf. Când cele două valori maxime (ale celor două ieşiri) se află la aceeaşi amplitudine, magnetul se află exact la jumătatea distanţei dintre cele două chip-uri. Toleranţa acestui senzor poate atinge valoarea de 30µm foarte bună în aplicaţiile industriilor auto şi maşinilor unelte.

www.comet.srl.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu