Comutatoare tactile pentru dispozitivele handheld

by donpedro

Duesseldorf, 12 Ianuarie, 2004

De când mesajele text SMS – Short Message Service au devenit parte a comunicaţiilor de fiecare zi în timp ce tendinţa telefoanelor mobile de a deveni mai compacte, cu mai multe caracterisitici “office management” şi cu posibilitatea de a avea chiar şi funcţii video, cererile privind comutatoarele şi tastaturile acestor produse sunt din ce în ce mai pretenţioase. Aceste componente trebuie să fie mici, sensibile, rapide şi mai mult, ele trebuie să ofere o comutare foarte precisă şi să aibe aproape o fiabilitate nelimitată. Seria SKRR de comutatoare tip TACT de la ALPS Electric Co, Ltd. a fost proiectată special pentru utilizarea lor în telefoanele mobile – dar ele pof fi de asemenea folosite şi în alte dispozitive handheld de comunicaţie sau de divertisment precum PDA-urile, player-ele MP3 şi jocurile electronice.

Mulţumită dimensiunilor lor de 7.5 mm x 7.0 mm şi a înălţimii totale de numai 0.6 mm, comutatoarele individuale SKRR sau tastaturile construite cu ele pot fi instalate în spaţii foarte variate ale oricărui echipament portabil indiferent de cât de mici pot fi acestea. Sunt destinate tuturor aplicaţiilor care necesită o exploatare îndelungată de aproximativ 3 milioane cicluri de comutare. Suprafaţa de contact circulară are un diametru de 6 mm şi oferă o comutare precisă şi sigură. Contactul prin apăsare se realizează cu ajutorul unei calote metalice şi elastice şi are o cursă de 0.25 mm. În funcţie de versiunea comutatorului, forţa de operare este de 1.0 N (pentru SKRRAA) sau 1.6 N (pentru SKRRAB). Alte specificaţii pentru aceste contacte normal deschise SPST (Single Pole Single Throw) includ o rezistenţă maximă la contactul iniţial de 500mW, o rezistenţă de izolaţie de 100MW şi un timp de vibraţie sub 10 ms. Contactele comutatoarelor placate cu argint sunt proiectate pentru încărcări de 50mA la 12VCC.
Toată seria de comutatoare “SKRR – TACT” nu conţine plumb, este disponibilă pentru aplicaţiile SMT şi perfect adaptată pentru operaţiile de lipire fără plumb “reflow soldering”.
Pentru montare automată sunt disponibile în role de 16mm.

Informaţii despre întreaga linie de comutatoare produse de ALPS Electric Co, Ltd. sunt disponibile la adresa:
www.alps.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu