EM MICROELECTRONIC: noi sezori de mare precizie şi sensibilitate

by donpedro

EM Microelectronic, o companie a grupului Swatch prezintă circuitul EM6415, un convertor analog/digital de înaltă rezoluţie pentru utilizarea lui ca link programabil între unul până la patru senzori rezistivi şi un microcontroler. Circuitul EM6415 elimină necesitatea folosirii unor componente externe de calibrare, compensarea curbelor de eroare sau ajustarea offset-ului şi a amplificării. Cu acest nou convertor, amplificatoarele externe şi circuitele de comandă în punte sensibile nu mai sunt necesare.

După ce circuitul EM6415 este expus calibrării de semnal/profil, toţi parametri de conversie şi profilul coeficienţilor se auto-calculează şi se stochează într-o memorie externă EEPROM.
Aplicaţiile ideale ale componentei EM6415 includ instrumente sensibile portabile, instrumente de achiziţie de date de la distanţă, interfeţe sensibile rezistive, senzori de automatizare, procese industriale de control, dispozitive de monitorizare a presiunii şi temperaturii, senzori inteligenţi şi echipamente de transmisie. Alte aplicaţii interesante includ altimetrele, barometrele, manometrele, dispozitivele de măsurat presiunea în anvelope, senzori pH şi de poluare precum şi accelerometre pentru sistemele de securitate “air bag” ale autoturismelor.
Una dintre primele aplicaţii ale lui EM6415 o reprezintă ceasul Tissot T-Touch, ce dispune de o funcţionalitate “touch-screen” şi include un altimetru, un barometru, un termometru şi o busolă. În aplicaţiile de ceas Tissot, EM6415 este un circuit de interfaţă între trei senzori şi un microcontroler cu o memorie externă EEPROM. Ceasurile Tissot se bucură de un real succes în piaţa mondială a ceasurilor cu facilităţi T-Touch.
Într-un sistem clasic sensibil, ca un condiţioner de semnal, circuitul EM6415 poate înlocui circuitele de compensare analogice care sunt total inflexibile şi pot defecta sistemul cauzându-i efecte imprevizibile.
Într-un sistem modern, EM6415 poate înlocui nivelul de amplificare extern, rezistorii de ajustare ai amplificării şi convertoarele A/D de 18 biţi foarte scumpe. EM6415 oferă reglaje de fineţe cu o rezoluţie de 14 biţi; semnalul de eroare al senzorului este îndepărtat în timpul procesului de conversie, iar toată gama de capabilităţi privind rezoluţia convertorului A/D este complet utilizată.

www.emmicroelectronic.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu