Senzori Hall pentru industria auto

by donpedro

Infineon Technologies a lansat o nouă familie de senzori Hall pentru o gamă largă de aplicaţii privind confortul şi siguranţa în autoturisme.

Noile circuite integrate Hall prezintă o foarte mare precizie în comutaţia magnetică unipolară şi bipolară, şi sunt caracterizate de precizia mare şi rezistenţa la interferenţele electrice şi stress-ul mecanic. Utilizarea lor în compensarea erorilor (“chopped” Hall system) pentru eliminarea efectelor de offset ale componentelor, interferenţelor electromagnetice şi cuplajelor electrostatice fac din sistemele proiectate cu noii senzori Hall echipamente sigure şi eficiente.
Familia TLE49x6 a fost dezvoltată pentru utilizarea în aplicaţii de mişcare şi proximitate precum ajustarea înălţimii scaunelor, geamurilor electrice, pretensionarea centurilor de siguranţă, etc. Un exemplu de siguranţă privind reglarea scaunului este acela că poziţia scaunului este sesizată, iar informaţia trimisă mecanismului de control al sistemului de air-bag îi permite acestuia să ajusteze automat desfăşurarea forţei de-alungul corpului conducătorului, reducând astfel inconfortul generat de sistemul de air bag.
Primii membri al familiei de senzori Hall TLE49x6 includ un senzor cu 2 fire cu un curent de interfaţă (TLE4976), un comutator unipolar (TLE4906), un comutator bipolar (TLE4946), un comutator dublu-Hall (TLE4966) cu pini de ieşire pentru viteză pulsatorie şi semnale direcţionale. În acelaşi timp, capabilitatea senzorului de compensare a erorilor elimină efectele generate de tensiunile altor mecanisme precum stress-ul mecanic ce poate genera în senzorul Hall o tensiune de offset capabilă să deterioreze acurateţea senzorilor.

www.infineon.com/products/sensors

Adaugă un comentariu