SOLUŢII INOVATOARE DE CONECTIVITATE

by donpedro

În 1958, 3M a introdus pe piaţă conectorul UR 3MTM ScotchlokTM, care foloseşte elementul U auto-denundant pentru joncţionarea firelor de cupru. Platforma acestei tehnologii a fost extinsă odată cu dezvoltarea în 1968 a sistemului modular de joncţionare MS2TM.

Odată cu apariţia necesităţii de a transmite informaţii mai repede şi mai bine cu ajutorul fibrei optice, 3M dezvoltă sistemele de joncţionare şi conectorizare pentru fibră optică.

Astfel, în 1987 este implementat sistemul de joncţionare a fibrei optice 3MTM FibrlokTM, iar în 1990 sistemul de joncţionare multi-fibră FibrlokTM.

Conectică pentru fibră optică

3M oferă o linie completă de conectori pentru fibră optică, ansambluri de cablu, cuploare şi jonctori mecanici proiectate conform specificaţiilor EIA/TIA şi Telcordi.
Conectorii Hot Melt şi sistemul de conectorizare mecanică CrimplokTM sunt bine cunoscuţi pentru operativitatea şi înalta performanţă dovedite atât în aplicaţii de interior cât şi de exterior.
Printre beneficiile conectorilor 3M amintim ferulele pretorsionate – pentru minimalizarea zonei de inserţie şi a pierderilor – disponibile în ceramică, zirconiu sau materiale compozite.
Conectorii 3M™ Crimplok™, disponibili în variantă ST şi SC, au fost proiectaţi special pentru instalare în teren, fără a fi necesare surse de energie. Aceşti conectori reprezintă soluţia ideală pentru reparaţiile în regim de urgenţă.

Beneficii:
Economie de timp la instalare;
Siguranţă şi performanţe care îndeplineasc sau depăşesc specificaţiile EIA/TIA 568, ISO11801 şi EN 50173;
Instalare simplă folosindu-se cât mai puţine unelte.

Instalarea conectorilor CrimplokTM este mai rapidă decât a conectorilor epoxy deoarece nu necesită operaţiuni de pregătire sau post instalare. Nu necesită surse de căldură, economisindu-se astfel timpul consumat pentru căutarea surselor de curent.

Sistem de joncţionare mecanică pentru fibră optică
3M™ Fibrlok™ este un sistem de joncţionare mecanică cu ajutorul căruia obţineţi performanţe echivalente cu ale joncţionării prin fuziune. După ce aţi pregătit capetele fibrelor, în numai 30 de secunde finalizaţi joncţiunea.

FibrlokTM Multi-fiber este proiectat să joncţioneze fibre single-mode sau multi-mode cu diametre de până la 125 microni. Se utilizează în cazul oricărei combinaţii de fibre cu diametre ale învelişului de la 250 µm până la 900 µm.

Jonctorul este format din patru componente polimerice şi un element aliniator din aliaj de aluminiu. Acest element “îmbracă” fibrele optice ce trebuie conectate, le aliniază şi le fixează.

Pentru aceste sisteme de joncţionare media pierderilor este de sub 0.1 dB.

În graficul de mai jos sunt prezentate rezultatele testării pierderilor de inserţie pentru o joncţiune 550 Fibrlok II 2529.

Joncţiunea prezintă o foarte bună stabilitate termică în intervalul de temperatură -40OC + 80OC.

Fie că aplicaţia dumneavoastră este aeriană sau îngropată, exterioară sau interioară, sistemul de joncţionare mecanică pentru fibră optică FibrlokTM reprezintă soluţia ideală pentru orice nevoie de joncţionare.

Ing. Laurenţiu Gimpirea
lgimpirea@mmm.com

Ing. Andrei Pietruschevici
apietruschevici@mmm.com

3M România S.R.L.
WTCB, Et. 2, Cam. D211,
Sector 1, Bucureşti
Tel: 021 202 8000
Fax: 021 224 3184

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu