Alarmă profesională, fără fir

by donpedro

Protejaţi-vă familia cu un sistem de securitate profesional, cu răspuns vocal!

Pe piaţa românească sunt disponibile mai multe sisteme de alarmă, la preţuri accesibile. Dar majoritatea au o funcţionalitate limitată (supraveghează un număr redus de zone) şi nu au posibilităţi de interfaţare cu alte sisteme (ca să poată fi comandate de la distanţă sau să transmită rapoarte pe linia telefonică). În plus, de regulă generală, sistemele de alarmă sunt dificil de instalat, datorită cablurilor şi firelor (de semnal, de alimentare) care trebuie trase prin pereţi!

SmartHome vine cu o soluţie pentru această problemă, sistemul SecureLink cu răspuns vocal. Este o alarmă fără fir, cu caracteristici profesionale, dar uşor de instalat, ce oferă următoarele avantaje:

uşor de instalat: o voce înregistrată vă “suflă” instrucţiunile şi vă informează despre starea sistemului;
cea mai uşoară cale de a asigura securitatea casei – nu este necesar să instalaţi cabluri sau fire!
în cazul unei activări a alarmei, apelează automat numerele de telefon prestabilite, şi trimite un mesaj înregistrat;
sistemul poate fi activat / dezactivat de la distanţă, cu o telecomandă-breloc pentru lanţul cu chei, sau printr-un apel telefonic de oriunde în lume;
puteţi programa 8 utilizatori diferiţi, fiecare cu codurile sau emiţătoarele sale individuale, deci este suficient pentru întreaga familie;
puteţi controla şapte dispozitive electrocasnice cu ajutorul telecomenzii sau prin telefon. Lista dispozitivelor comandate include luminile, aparate de radio, TV, şi multe altele.

Nu vă lăsaţi casa sau familia sa fie pusă în pericol de spargeri sau de incendii!
Protejaţi-le cu un sistem de securitate cu adevărat profesional, fără fir, care practic vă spune singur cum trebuie instalat şi oferă rapoarte verbale despre starea zonelor supravegheate. Sistemul se poate instala în doar câteva minute, nu necesită conectări complicate de fire şi cabluri, şi poate urmări 30 de zone distincte. Pur şi simplu puneţi aparatul în priză, montaţi senzorii fără fir în zonele pe care vreţi să le protejaţi (pe o rază de circa 200m) şi gata, instalarea sistemului de alarmă s-a încheiat!

Atunci când detectează un semnal de alarmă de la unul din senzorii fără fir, sistemul acţionează o sirenă de mare putere, cu un nivel sonor de 85dB, care alertează vecinii şi sperie pe hoţii mai fraieri. În plus, apelează numărul telefonic programat şi redă un mesaj preînregistrat (cu vocea dumneavoastră) care anunţă despre “eveniment”.
Sunteţi plecat din oraş pentru weekend? Puteţi programa sistemul de alarmă să telefoneze unui vecin sau unui prieten. Sau vă poate suna chiar pe dumneavoastră pe telefonul mobil! Astfel veţi fi anunţat atunci când acasă se întâmplă ceva. Sistemul de alarmă poate apela orice număr de telefon, şi nu necesită o linie telefonică proprie.
Acceptă monitorizarea permanentă din partea personalului comercial al firmelor de pază şi protecţie, care poate alerta poliţia, pompierii sau serviciul de ambulanţă, în funcţie de tipul de alertă pe care l-au primit.
De asemenea, sistemul poate să vă sune pentru a anunţa evenimente care … nu reprezintă alarme!
Astfel, poate că vreţi să fiţi anunţat atunci când copii au sosit cu bine de la şcoală – sistemul de alarmă poate fi programat să vă sune la birou pentru a vă anunţa că unul din copii sau alt membru al familiei a dezactivat cu succes alarma pentru a intra în locuinţă.
Acest sistem sofisticat îmbină într-o consolă elegantă panoul de control, tastatura, ecranul LCD grafic cu funcţii de afişare a orei, sirena de 85dB, difuzorul şi microfonul. Oferă opt coduri de utilizator, astfel că fiecare membru al familiei poate avea propriul său ID de cod, distinct de al celorlalţi – atunci când este dezactivat de o persoană autorizată, sistemul poate să ştie precis de cine anume.
Modulul de răspuns vocal poate fi folosit şi pe post de centru de mesaje, puteţi înregistra mesaje cu o lungime de până la 20 de secunde pentru ceilalţi membrii ai familiei, şi puteţi reda mesajele înregistrate. SecureLinc poate fi conectat la sistemul X10 al casei!
Pentru a accesa această funcţie, aveţi nevoie de un modul de interfaţă pentru X10 şi de un cablu de conexiune RJ-11.

Caracteristicile lui SecureLinc VR de la firma SmartHome:
29 de zone acoperite de senzori fără fir;
zonă cu cablare hardware;
ieşire PGM;
două ieşiri sonore;
opt coduri individuale pentru utilizatori;
acceptă până la opt telecomenzi-breloc, fără fir, criptate;
controlează şapte dispozitive X10;
include acumulatori NiCad şi încărcător;
răspuns vocal complet;
centru de mesaje;
include dispozitiv vocal pentru format numere de telefon;
semnalizare sonoră pe zone;
monitorizare vocală bidirecţională;
jurnal de evenimente cu 100 înregistrări;
comandă cu un singur buton;
capacităţi depline de paging.

Sistemul de bază include următoarele accesorii:
telecomandă miniatură, fără fir, cu patru butoane;
două contacte magnetice fără fir pentru uşi sau ferestre;

un detector de mişcare, fără fir, insensibil la animalele de companie până la 20Kg;
alimentator pentru priză şi accumulatori de rezervă.

De asemenea, sistemul poate fi extins pe măsura cerinţelor cu o gamă largă de senzori suplimentari, cum ar fi:

Senzori de mişcare fără fir, insensibili la animale
Puteţi extinde acoperirea sistemului de alarmă adăugând senzori de mişcare suplimentari. Spre deosebire de modelele mai ieftine, aceşti senzori piroelectrici în infraroşu (PIR) sunt suficient de isteţi pentru a face deosebirea între un spărgător şi animalele de companie din casă (care au mai puţin de 20Kg). Dacă animalul dumneavoastră favorit este un Doberman sau … un pui de elefant, folosiţi versiunea de 40Kg a senzorilor de deplasare!

Emiţător universal cu două intrări
Acest modul se adresează hobbyştilor: puteţi să vă faceţi propriul Dvs., senzor fără fir, conectând un senzor hardware oarecare (de exemplu, un contact de uşă) la emiţător. Ambele intrări ale emiţătorului pot fi setate să lucreze fie cu o buclă normal închisă (N.C.), fie cu o buclă de tip “sfârşit de linie” (E.O.L.), la care pot fi folosiţi atât senzori normal închişi, cât şi senzori cu contactul normal deschis (N.O.)
Modulul emiţător include şi baterii cu Li (cu clorură de tionil) cu durată de viaţă deosebit de mare, cu tensiunea de 3,6 V. “Long life” nu este o exagerare, la un număr de circa zece transmisii pe zi, bateria poate alimenta emiţătorul timp de zece ani!!!

Telecomandă-breloc cu patru butoane
Această telecomandă miniatură vă permite să activaţi sau să dezactivaţi de la distanţă sistemul de alarmă. Butoanele auxiliare pot fi programate să comande de la distanţă diferite funcţii utile. Pot acţiona deschiderea uşii de la garaj, aprinde luminile în casă sau porni un aparat.
Sistemul acceptă până la opt astfel de telecomenzi-breloc.

Contact magnetic pentru uşă / fereastră
Contactele protejează uşile, ferestrele, cutiile cu bijuterii, vitrina cu arme, sau orice altceva care se poate închide sau deschide.

Detector de fum

Protejaţi-vă membrii familiei cu un detector de fum ce sună o alarmă locală şi totodată trimite o alertă de incendiu la panoul de control. Astfel, sistemul de alarmă poate face apeluri telefonice sau poate avertiza o firmă de supraveghere, care la rândul ei să ia legătura cu cea mai apropiată unitate de pompieri.

Senzor fără fir pentru spargerea gemului
Un spărgător nu poate pătrunde în locuinţă fără a declanşa contactele de la uşi sau ferestre. Dar ce se întâmplă dacă tâlharul intenţionează să intre printr-un geam spart?
Acest senzor dedicat recunoaşte modelul sonor al spargerii sticlei şi dă alarma. Senzorul monitorizează întreg domeniul audio pentru a detecta topologia sonoră specifică spargerii unui geam. Senzorul este perfect pentru locuinţele care au o mulţime de geamuri.

Cristian Malide

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu