Nokia determină o transparenţă mai mare pentru industria reţelelor de comunicaţii

by donpedro

Tehnologia modulară de la Nokia bazată pe open interfaces va fi disponibilă şi va permite o dezvoltare mai eficientă a produselor.
Nokia a anunţat astăzi la 3GSM World Congress de la Cannes, Franţa, strategia pentru realizarea de o mai mare transparenţă pentru produsele destinate industriei reţelelor de comunicaţii. Această transparenţă va îmbunătăţi eficienţa R&D, va micşora timpul de lansare al produselor şi va permite oferirea de noi servicii mobile.
Activităţile de standardizare (de exemplu 3GPP, IETF) se alătură iniţiativelor de standardizare de facto pentru specificarea interfeţelor interne ale elementelor cheie ale reţelelor. Scopul este crearea unei industrii deschise, competitive. Pentru susţinerea acestei dezvoltări, Nokia va folosi tehnologiile sale împreună cu alţi producători de elemente de reţea. O activitate principală a acestei strategii este iniţiativa Open IP Base Station Architecture anunţată astăzi.
Ca parte a acestei strategii, Nokia Networks a fondat o nouă unitate pentru determinarea transparenţei pentru reţelele mobile. O unitate Technology Modules va dezvolta produse şi le va comercializa în aceleaşi condiţii pentru toţi furnizorii de echipamente mobile de reţea, inclusiv pentru Nokia. Unitatea Technology Modules a contactat câţiva furnizori de echipamente pentru reţele mobile în legătură cu o viitoare colaborare. Primul modul de produse va fi disponibil la mijlocul anului 2002.
Nokia este lider mondial în comunicaţiile mobile. Susţinută de experienţa, inovaţiile, oferirea de soluţii sigure, compania a devenit principalul furnizor de telefoane mobile şi unul dintre principalii furnizori de reţele mobile, de lărgime de bandă fixă şi IP. Adăugând mobilitate pentru Internet, Nokia este o companie cu acţionari în întreaga lume, fiind cotată la şase mari burse.

www.nokia.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu