ATMEL – Emulator In-Circuit pentru noile mcu ATmega

by donpedro

AVR JTAG ICE

AVR JTAG ICE este un emulator puternic pentru toate microcontrolerele AVR de 8 biţi cu interfaţă JTAG IEEE 1149.1, cu suport de emulare inclus în cip (on-chip debugging). Practic, această facilitate este disponibilă pe noile ATmega (ATmega128, ATmega8, ATmega16, etc.). JTAG ICE şi depanatorul software AVR Studio oferă utilizatorului control asupra resurselor interne ale microcontrolerului, ajutând la reducerea timpului de dezvoltare făcând depanarea mai uşoară. JTAG ICE realizează emularea microcontrolerului în timp real în timp ce se rulează aplicaţia în sistemul ţintă. JTAG ICE oferă posibilitatea de emulare la o jumătate de cost în comparaţie cu emulatoarele tradiţionale.

Reţineţi următoarele caracteristici principale:
Interfaţă software cu AVR Studio 3.52 sau
versiuni mai noi;
Emulează toate funcţiunile în cip, atât
digitale cât şi analogice;
Se poate însera Breakpoint chiar când se
modifică programul, fără a fi necesară
recompilarea;
Interfaţă spre PC: RS-232;
Suport pentru Breakpoint pe program şi
pe date;
Depanare pe cod sursă sau pe cod C;
Programare în sistem prin interfaţa JTAG;
Este alimentat direct de pe placa de bază
sau printr-o sursă externă de 9-15Vcc.
JTAG ICE permite accesul către toate caracteristicile puternice oferite de microcontrolerul AVR. Toate resursele AVR pot fi monitorizate: memoria Flash, memoria EEPROM, memoria SRAM, setul de regiştri, numărătoarele, fuse bits, lock bits şi toate modulele I/O. JTAG ICE oferă de asemenea suport de depanare extensiv pentru condiţii de întrerupere, inclusiv întrerupere în timp ce se modifică programul (break on change) fără a fi necesară recompilarea, condiţii de întrerupere ale memoriei program de unică adresă sau frecvenţă de adresă şi condiţii de întrerupere ale memoriei de date de unică adresă sau frecvenţă de adresă.
JTAG ICE susţine următoarele mcu AVR:
Atmega323;
Atmega16;
Atmega32 (disponibil în Q2 2002);
Atmega162 (disponibil în Q1 2001).
JTAG ICE va fi upgradat automat prin versiuni viitoare ale AVR Studio pentru a susţine viitoare dispozitive cu suport JTAG pe măsură ce acestea vor fi scoase pe piaţă.
Interfaţa JTAG este integrată în AVR Studio. Toate fazele dezvoltării AVR pot fi înfăptuite în acest mediu de dezvoltare integrată.
Codul de comandă pentru JTAG ICE este AT JTAGICE. Cea mai recentă versiune a AVR Studio este disponibilă pe site-ul Atmel la www.atmel.com

Informaţii suplimentare:
Ing. Cristian Alexe
ALEXE ELECTRONICE AE S.R.L.
e-mail: calexe@canad.ro
Tel/Fax: +40 (1) 323.9145
www.atmel.com www.codico.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu