Nokia lansează Reţeaua cu Acces Radio Multi-Operator pentru partajarea controlată a reţelelor 3G

by donpedro

Nokia a lansat o Reţea cu Acces Radio Multi-Operator (Multi-Operator Radio Access Network), permiţând partajarea reţelelor 3G între mai mulţi operatori, menţinând totuşi controlul asupra frecvenţelor cu licenţă, celulelor radio şi serviciilor fiecăruia.

Operatorii pot astfel folosi avantajele partajării reţelei şi, în acelaşi timp, să ofere un portofoliu propriu de servicii abonaţilor. Mai mult, soluţia oferită de Nokia, va permite operatorilor să ofere servicii 3G cu cost mic, în domenii în care, iniţial, traficul va fi scăzut.
Partajarea elementelor şi echipamentelor unei Reţele cu Acces Radio între doi operatori, împreună cu partajarea site-ului, poate aduce economii de până la 40 de procente din cheltuielile cu capitalul şi operaţiunile Reţelei cu Acces Radio. Acest lucru este important în faza iniţială de construire a reţelelor 3G, pentru că investiţia în acoperire este mare acolo unde traficul iniţial şi profiturile nu sunt în echilibru. Nokia se aşteaptă la o explozie a construirii acestor reţele datorită economiilor aduse în industria infrastructurii reţelelor mobile, operatorilor şi viitorilor abonaţi.

n www.nokia.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu