Tehnologia firmei Microchip introduce noi microcontrolere pe 8 biţi OTP, de înaltă performanţă, prevăzute cu drivere de LCDCD

by donpedro

CHANDLER, Arizona – Microchip Technology Inc. şi-a extins familia sa de microcontrolere pe 8 biţi OTP (programabile o singură dată), puternice şi cu preţuri accesibile, cu modele ce conţin controler de LCD. Controlerul pentru afişaje cu cristale lichide este integrat microcontrolerelor PIC, extinzând gama de aplicaţii a acestora.
Noile modele PIC16C925 şi PIC16C926 permit inginerilor din proiectare să abordeze mai eficient aplicaţiile ce impun costuri scăzute, au constrângeri severe de spaţiu disponibil, au nevoie de afişaje şi necesită totodată o mai mare flexibilitate de proiectare şi un volum mare de memorie pentru program. Ultimii doi membrii ai familiei de microcontrolere PIC oferă celor care actualmente folosesc “bătrânele” PIC16C923 şi PIC16C924 o cale de migraţie ce conduce către o memorie mai mare pentru programe şi date, viteze de ceas superioare şi convertor analog/numeric cu o rezoluţie superioară.
Se manifestă o tendinţă generală de adăugare la proiectele cu microcontrolere din diverse domenii a unor afişaje cu cristale lichide, pentru a spori uşurinţa de utilizare, gradul de prietenie cu utilizatorul şi pentru a simplifica interfaţarea între sistemele mai complexe.
Cum prin folosirea unui afişaj LCD bogăţia de informaţii creşte, dispozitivele de înaltă performanţă din seria PIC16C92X ajută la eliminarea necesităţii de a folosi microcontrolere cu mai multe ROM-uri, prin faptul că oferă până la 8K cuvinte de memorie program OTP (care poate fi programabilă o singură dată). Dispozitivele OTP permit proiectanţilor să adapteze afişajul la cerinţele diferiţilor clienţi sau diverselor aplicaţii, să realizeze un proiect de bază pe care să îl pregătescă pentru diferite puncte de vânzare, şi în general să poată prelua pentru adaptare o parte a unui proiect realizat anterior.
Combinaţia de OTP şi arhitectură RISC de înaltă performanţă cu controlerul de afişaj integrat oferă o soluţie foarte versatilă pentru cerinţele pieţei contemporane, când ciclul proiectare/producţie/lansare trebuie să fie foarte scurt. Împreună cu softul, flexibilitatea OTP permite o adaptare rapidă a afişajului la modificarea cerinţelor clienţilor, pentru adăugarea de funcţii suplimentare sau pentru sporirea performanţelor. Folosirea memoriilor OTP şi programarea microcontrolerului introdus în circuit (in circuit programming) permit ca sistemul să fie montat înaintea programării dispozitivului pentru definirea finală, care se face chiar înainte de a expedia sistemul către utilizator.
Aplicaţiile tipice pentru dispozitivele IC16C925 şi PIC16C926 cu capacităţi de afişare LCD includ produse de consum şi echipamente comerciale cum ar fi tensometrele portabile, aparatele de măsurare a concentraţiei de glucoză din sânge, multimetre numerice, aplicaţii de alarmare şi securitate casnică, jucării inteligente, înregistratoare de voce, cuptoare cu microunde, detectoare de fum sau de monoxid de carbon, încărcătoare de accumulatori … lista aplicaţiilor este într-o continuă creştere.
PIC-urile actuale dispun de facilităţi remarcabile. Cele cinci canale de convertor analog-numeric (ADC) pe 10 biţi cu consum redus de energie recomandă dispozitivele PIC16C925 şi PIC16C926 ca ideale pentru sistemele portabile, alimentate din baterii.
Integratele PIC16C925 şi PIC16C926 sunt disponibile în capsule TQFP cu 64 de terminale şi PLCC cu 68 de terminale, şi oferă frecvenţe de ceas mai ridicate, de 20MHz, cu o durată a ciclului de instrucţiune de numai 200nsec. Memoria poate fi de la 176 la 336 octeţi, cu organizare fie sub forma de 4k x 14 cuvinte, fie 8k x 14 cuvinte.
În privinţa caracteristicilor de securitate, trebuie menţionate circuitele de detecţie a tensiunii de alimentare anormale, pentru a asigura resetarea (BOR = brown-out reset, resetare în caz de sub-tensiune). Familia de dispozitive PIC16C92X este disponibilă într-o gamă largă de tensiuni de alimentare, de la 2.5V la 6.0V, cu un consum redus de curent (valoare tipică – mai puţin de 2.0 miliamperi la 5.5 V, când controlerul lucrează la frecvenţa de 4 MHz).
www.microchip.com

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu