Hsinchu, Taiwan, 18 Aprilie 2001

by donpedro

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, cea mai mare topitorie de siliciu din lume, şi-a terminat modulele de bază pentru primul proces tehnologic din industria semiconductoare pentru logică CMOS de 0.10 microni. Firma a lansat de asemenea o iniţiativă de a alinia un mare număr de companii de înaltă tehnologie de pe tot globul la acest proces tehnologic de vârf, care se estimează că va începe producţia în cel de-al treilea trimestru al anului 2002.
În numărul trecut abia vă prezentasem procesul de 0,13 microni, şi iată că TSMC lansează deja unul cu performanţe superioare! Dacă până acum se vorbea de circuite integrate submicronice, de acum avem de-a face cu cipuri “nanometrice”, ale căror detalii nu se mai pot distinge la microscopul optic obişnuit!
TSMC va oferi partenerilor regulile de proiectare a cipurilor în tehnologia de 0.10 microni, modelele tranzistoarelor, şi parametrii de interconectare. Printr-o aliniere strânsă şi prin partajarea resurselor, noul proces de la TSMC va deveni mai portabil, astfel că va reduce timpul până la lansarea pe piaţă a unui nou produs. Această “aliniere” a firmelor va spori eficienţa lansării în producţia de serie mare a procesului de 0.10 microni. Obiectivul companiei TSMC este ca prin noul proces tehnologic să satisfacă cerinţele de putere, performanţe şi grad de integrare ale unui spectru larg de firme de electronică, din segmente de piaţă din cele mai diverse: comunicaţii de bandă largă, transmisii de date prin radio, calculatoare şi staţii de lucru (de la microprocesoare la cipseturi grafice), aparatură de vârf de larg consum, şi multe alte aplicaţii.
www.tsmc.com

Adaugă un comentariu