CE ESTE MOBILINK ?

by donpedro

MobiLink deschide dimensiunea GSM pentru centrala dumneavoastă telefonică !

MobiLink este o interfaţă GSM care se conectează la centrala telefonică de instituţie. Ea crează o legatură directă între o joncţiune PBX şi reţeaua GSM prin intermediul unui telefon mobil, model Nokia, ce se introduce de către beneficiar în interfaţa MobiLink. Astfel, orice apel pe mobil, efectuat de pe un telefon fix de la firmă, va ieşi pe trunchiul pe care a fost instalat MobiLink, transformând convorbirea fix-mobil într-o convorbire mobil-mobil.
Invers, dacă vreţi să sunaţi de pe mobil pe un telefon fix de la firmă, formaţi numărul telefonului mobil din interfaţa MobiLink şi puteţi apela orice număr doriţi, plătind doar costul unei convorbiri mobil-mobil şi nu mobil-fix.

CAZUL I
Pentru evidenţierea calităţilor şi mai ales a economiei de bani ce se realizează ca urmare a folosirii unităţii MobiLink, vom apela la un calcul comparativ al costurilor în cazul utilizării reţelei de telefonie fixă, respectiv a utilizării unităţii celulare.
Prin Romtelecom
• un minut de convorbire fix-mobil este tarifat cu 10 impulsuri
• 1 impuls = 595 lei
• deci un minut de convorbire fix-mobil costă 5950 lei
• exprimând valoarea în USD la rata de schimb de 1 USD = 27566 lei din data de 02.04.2001, obţinem un cost de 0,21 USD/minut cu TVA.
Prin MobiLink un minut de convorbire fix – mobil costă 0,12 USD/minut cu TVA la abonamente cu tarifele cele mai mici în timpul zilei.
Astfel, economia la costul convorbirii va fi de:

[1 minut fix-mobil] – [1 minut mobil-mobil] =
0,21 USD – 0,12 USD = 0.09 USD

Prezentăm o calculaţie a costurilor convorbirilor fix-mobil în care se evidenţiază economiile realizate cu MobiLink, în funcţie de numărul de minute vorbite.

Având în vedere că o unitate MobiLink costă 198 USD, din tabel rezultă că o firmă ar trebui să vorbească aproximativ 3000(*) de minute pe mobil pentru a-şi amortiza investiţia. De exemplu, pentru ca investiţia să se amortizeze în trei luni, personalul unei firme trebuie să vorbească pe mobil aproximativ 1000 de minute pe lună, adică numai 50 de minute pe zi, ceea ce înseamnă circa 15 – 20 apeluri pe mobil, numai în zilele lucrătoare.
(*) am luat în calcul şi costul abonamentului telefonului mobil din unitatea MobiLink.

DE REŢINUT: Invetiţia mică, se amortizează chiar din primele luni, doar cu economiile realizate la CAZUL I

CAZUL II
Aveţi colaboratori, şoferi, agenţi de teren, etc., care trebuie să menţină legătura cu sediul firmei, sunând de pe telefoanele mobile (primite de la firmă), pe telefoanele fixe de la sediu?
Dacă da, iată atunci un alt avantaj al utilizării unităţii MobiLink!
Pentru orice convorbire telefonică efectuată de pe telefoanele mobile ale firmei dvs., formând numărul telefonului mobil din unitatea MobiLink, puteţi vorbi cu orice interior doriţi fiind de asemenea taxaţi ca în cazul convorbirilor mobil – mobil. Astfel costurile convorbirilor mobil – fix se reduc cu până la 60-70%.

TOPEX PUBLIC SWITCHING S.A.
Strada Feleacului nr. 10, sector 1, 78202 Bucureşti, România
Tel: 232 04 24, 232 04 26
Fax: 232 31 56
e-mail topex@topex.ro
www.topex.ro

Adaugă un comentariu