Programatoare Low Cost

by donpedro

În acest articol vă prezentăm o serie de programatoare din categoria “Low Cost” produse de firma ELNEC

.
Acestea se caracterizează prin gabarit şi greutate redusă, dar sunt la fel de uşor de utilizat ca toate programatoarele ELNEC, inclusiv ca cele din clasa superioară, datorită faptului că utilizează acelaşi software de control PG4U. Practic, la lansarea PG4U pe PC programul interoghează automat interfaţa paralelă pentru a vedea ce programator este cuplat. Dacă nu este cuplat nici un programator ELNEC, PG4U intră în modul demo. PG4U este realizat în 2 versiuni, una de DOS şi alta care lucrează sub W95/W98/W2000. ELNEC face 2 ÷ 4 reactualizări lunare pentru a include noi circuite. Versiunile actualizate sunt disponibile gratuit pe www.elnec.com.

51&AVRprog este un programator dedicat pentru microcontrolere din familia MCS51 (Atmel,

Philips, Intel, etc.) şi AVR (Atmel). Poate programa şi memorii EEPROM seriale de tip I2C (24Cxx), Microwire (93Cxx) şi SPI (25Cxx). În momentul de faţă lista de circuite cuprinde 885 de tipuri. 51&AVRprog poate executa, în afară de funcţiile de bază – citire, verificare blanc, programare, verificare programare – şi funcţii de test precum testul de inserţie. Sunt suportate toate formatele de fişiere uzuale şi PG4U poate recunoaşte în mod automat tipul fişierului care se încarcă în buffer-ul de scriere.
PIKprog este un programator asemănător lui 51&AVRprog, este însă specializat pe

microcontrolere din seria PIC de la Microchip. Poate programa şi memorii seriale de tip I2C, Microwire şi SPI. Lista de circuite cuprinde 948 tipuri. În rest PIKprog are aceleaşi facilităţi ca şi 51&AVRprog.
Atât 51&AVRprog cât şi PIKprog sunt dotate cu un soclu ZIF-40 de 25.000 de acţionări.
SEEprog este un programator dedicat pentru memorii seriale de tip I2C, Microwire şi SPI. Poate programa şi memorii de tip LV (3,3V). Lista sa de circuite cuprinde 863 de tipuri. SEEprog are un soclu ZIF-24 de 25.000 de acţionări. Programul de control este tot PG4U.
Oferta ELNEC este completată de o gamă bogată de accesorii pentru a satisface nevoile curente

ale celor ce au de programat diverse circuite electronice. Astfel, există adaptoare de capsulă pentru circuite în capsule SMD (SOIC, PLCC, TQFP, etc.).

Majoritatea sunt dotate cu socluri ZIF, de marcă, de anduranţă ridicată. Pentru utilizatorii cu buget mic se oferă şi aşa-numitele adaptoare ECO, care sunt dotate cu un conector în care se introduce un soclu de producţie pentru capsula SMD a circuitului ţintă. În general, un soclu de producţie are o anduranţă de 10 – 20 de manipulări, dar este foarte ieftin. Nu recomandăm astfel de adaptoare decât amatorilor deoarece pentru un profesionist, care programează multe circuite, această soluţie poate deveni scumpă şi consumatoare de timp (soclul trebuie schimbat la 10 – 20 de manipulări).
În fine, ELNEC mai oferă şi un ştergător de memorii UV cu timer ajustabil şi cu o capacitate de maxim 5 circuite de tip DIL-40.

Informaţii suplimentare: www.elnec.com
Reprezentanţă ELNEC în RO:
ALEXE ELECTRONICE AE S.R.L.
Tel. / Fax : (01) 323.9145
e-mail:calexe@canad.ro

S-ar putea să vă placă și

Adaugă un comentariu