Philips Semiconductors

by donpedro

Philips Semiconductors îşi extinde gama de soluţii de bandă largă cu semiconductoare discrete optimizate pentru conexiunile fără fir în radiofrecvenţă

San Jose, California, 20 Februarie 2001
Philips Semiconductors, o divizie a concernului Royal Philips Electronics, a lansat astăzi două noi familii de dispozitive semiconductoare discrete de radiofrecvenţă, pentru sisteme wireless şi de bandă largă.
Mai întâi familia BGA2700, o serie de circuite integrate monolitice pentru (MMICs) ce acţionează ca etaje de amplificare, optimizate pentru aplicaţii la frecvenţe radio (RF), cum ar fi comunicaţiile prin satelit şi sistemele de televiziune şi date prin cablu.
Philips Semiconductors a lansat o nouă gamă de diode PIN de radiofrecvenţă, special proiectate pentru telefonia mobilă şi receptoarele de satelit cu zgomot redus (LNB). Noile diode PIN sunt desigur miniaturizate, precum toate dispozitivele pentru comunicaţii mobile şi sisteme de radiofrecvenţă, şi permit proiectanţilor de RF să reducă ciclul de proiectare oferind în acelaşi timp funcţionalitate mai ridicată, preţ mai scăzut, dimensiuni şi consum mai mici şi deci permiţând realizarea unor produse mai performante.

Primul driver programabil de cristale lichide (de la Philips Semiconductors) oferă imagini mai clare, cu contururi precis definite

Cannes, 20 Februarie
Philips Semiconductors a anunţat primul driver programabil din lume pentru afişaje grafice monocrome cu cristale lichide.
PCF8813 utilizează tehnologia One Time Programmable (OTP) brevetată de firma Philips Semiconductors pentru a genera cele mai clare, cele mai curate afişaje LCD. Driverul întăreşte poziţia firmei ca primul furnizor de drivere de afişaj pentru telefoanele mobile şi ca un fabricant de vârf pentru piaţa de telecomunicaţii.
Tehnologia OTP ameliorează performanţele electrice ale driverului PCF8813 (care comandă o matrice de cristale lichide de 67+1 x 102 pixeli) şi permite producătorilor de subansamble pentru mobile să optimizeze modulele lor de afişaj. De asemenea, calibrarea OTP permite fabricanţilor să împerecheze precis caracteristicile afişajului cu cristale lichide cu parametrii driverului, pentru a genera imagini clare şi curate. Calitatea superioară a afişării este o cerinţă esenţială a celor mai recente dispozitive pentru comunicaţii mobile multimedia, cu funcţii de Internet. Mai mult, calibrarea elimină nevoia reglării manuale a contrastului la modulele de afişaj, deci reduce costurile de producţie prin creşterea randamentului, evitarea depanării şi posibilitatea automatizării complete a liniilor de montaj pentru telefoanele mobile.
O dată ce programarea OTP a fost efectuată în timpul testării finale a sistemului, modulul de afişaj LCD devine un dispozitiv “plug and play”.

Adaugă un comentariu