Infineon Technologies

by donpedro

Infineon Technologies introduce SDRAM-uri
cu întârziere redusă şi modulele aferente, pentru a oferi
performanţe superioare pentru servere, staţii
de lucru şi PC-urile
de birou

Anul acesta, la München, Infineon Technologies şi-a întărit poziţia de lider în tehnologiile memoriilor de înaltă performanţă lansând cea mai rapidă versiune de memorii DRAM sincrone (SDRAM) de 128MB, şi modulele corespunzătoare, fără buffere. La o viteză de lucru de 133MHz FSB, noile memorii pot opera cu o întârziere redusă, CAS-Latency are valoarea 2 în loc de 3, ceea ce scurtează ciclul de citire cu o perioadă de ceas (33%).

Memoria SDRAM de 128Mbiţi, care este oferită cu diferite organizări, de la 32M cuvinte de 4 biţi şi până la 8M cuvinte de 16 biţi, va continua să fie disponibilă şi în versiunile anterioare de viteză a magistralei, respectiv PC133 cu CAS-Latency-3 şi PC100 cu CAS-Latency-2.
Alături de cea mai rapidă versiune a memoriilor SDRAM cu o capacitate de 128Mbiţi, Infineon mai lansează şi DIMM-uri PC133 CL-2 fără buffer, cu diferite organizări, cum ar fi 8Mx64 (64 Mocteţi), 16Mx64/16Mx72 (128 Mocteţi) şi 32Mx64 sau 32Mx72 (256 de Mocteţi).
CAS-Latency este timpul de acces din momentul când controlerul de memorie dă comanda “Read” şi până când SDRAM livrează la ieşire datele cerute, şi se măsoară în perioade ale ceasului de memorie. În sistemele PC, microprocesoarele o iau totdeauna înaintea memoriilor, astfel că unitatea centrală trebuie să aştepte mai multe perioade ale ceasului propriu până când memoria RAM oferă la ieşire datele cerute. Astfel, la un calculator cu procesorul lucrând la 1 GHz, CPU trebuie să aştepte nu mai puţin de şapte perioade şi jumătate pentru fiecare ciclu de întârziere a memoriei, CAS-Latency cycle. De aceea reducerea întârzierii este foarte importantă. Dacă timpul de CAS-Latency a unei memorii SDRAM pentru PC133 este redus de la CL-3 la CL-2, timpul cât microprocesorul de 1 GHz stă în aşteptare se va reduce cu 7.5 perioade, ceea ce este echivalent cu 7.5 nanosecunde la fiecare accesare a memoriei.
Câştigul de performanţă asigurat de noile memorii cu viteza CL-2 variază de la aproximativ 3% pentru aplicaţiile de birotică la circa 5% pentru jocurile de vârf şi 10% pentru calculele ştiinţifice. Astfel, de noua versiune de memorii pentru PC133 pot beneficia atât utilizatorii de servere, cât şi cei de staţii de lucru şi de calculatoare de birou obişnuite.
Memoriile CL-2 pot lucra cu controlerele de pe toate cipseturile utilizate actualmente pentru sistemele de calcul comerciale.
Pentru informaţii despre gama completă de produse Infineon în domeniul DRAM şi module de memorie puteţi vizita următorul URL:
http://www.infineon.com/products/memory

Adaugă un comentariu